Vacature

Adviseur Communicatie

Collega Isabel voor de Energiecentrale
Locatie
Den Haag
Afdeling
Communicatie
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Met ruim 43.000 woningen, winkels en bedrijfsruimtes in ons beheer heeft Staedion diepe wortels in Den Haag en regio Haaglanden. We zetten ons voortdurend in om de leefbaarheid en woningaanbod van de stad te vergroten. En dat delen we graag met de buitenwereld. Als adviseur Communicatie help jij het geluid van onze woningcorporatie bepalen. Met in- en extern advies, maar ook door de productie van onze communicatiemiddelen te verzorgen en coördineren. Belangrijke thema’s die in de samenleving spelen? Die komen in je werk terug. Zo ben je altijd met de stad verbonden.

Een typische werkdag

Goedemorgen! Met een kop koffie werp je vast een blik op je mailbox, totdat het tijd is voor je eerste meeting. Je begint vandaag met de weekstart, waar iedereen van Communicatie bij elkaar komt. Even checken hoe het gaat, wat de stand van zaken is en welke grote projecten eraan komen.

Dan heb je een overleg met de programmamanager Duurzaamheid. Er gebeurt bij Staedion veel groens. Laatst hebben we bijvoorbeeld een binnentuin van een van onze complexen flink opgeknapt, daarnaast krijgen we binnenkort elektrische busjes. Mooi nieuws, dat we graag naar buiten brengen. En naar de andere collega’s in de organisatie via ons intranet Stip. Samen ontwikkelen jullie de communicatieaanpak. Wat vertellen we? Waar leggen we de focus op? Na afloop ga je meteen met de content aan de slag.

Je collega’s van Onderhoud & Vastgoed hebben je advies nodig. Volgend jaar starten we met een ingrijpend renovatietraject bij een complex in het centrum en de huurders moeten hierover worden geïnformeerd. Sommigen moeten tijdelijk naar een vervangende woning. Bovendien krijgt de omgeving mogelijk last van de bouwwerkzaamheden. Uit ervaring weet je dat tijdige en heldere communicatie veel vragen en klachten kan voorkomen, zeker bij langdurige projecten. Je biedt aan om bij de volgende meeting aan te haken, dan kun je meedenken.

De rest van de middag besteed je aan het coördineren van verschillende projecten. Over vier weken staat de aftrap van een nieuw bouwproject gepland. Daar wordt een feestelijk moment aan gekoppeld waarvoor je een fotograaf inschakelt. Tot slot ontvang je een mail met een samenwerkingsverzoek: een culturele instelling stelt toegangskaartjes beschikbaar voor mensen met een krappe beurs en vraagt of Staedion een partnership ziet zitten. Interessant, dat wil je eerst even intern afstemmen. Tot morgen!

Jouw beslissingen maken de stad

Als adviseur Communicatie bij Staedion bouw je op jouw manier mee aan Den Haag en de regio Haaglanden. Samen met je team bepaal je hoe de buitenwereld en wijzelf onze woningcorporatie zien. Dat maakt je werk divers. De ene keer spreek je met projectmanagers, stakeholders of ontwikkelaars. De andere keer met bestuurders of de gemeente. In het kort ben je hiervoor verantwoordelijk:

 • Advies over interne en externe communicatie. Van gebiedspromotie tot crisiscommunicatie.
 • Productie en publicatie van communicatiemiddelen. Denk aan persberichten en socialmediacontent.
 • Coördinatie van externe productie, zoals fotografie en vormgeving.

Dit heb je nodig

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma en vijf jaar ervaring als strategisch communicatieadviseur.
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en je bent je bewust van de actuele opgave waarvoor Staedion staat.
 • Je kunt strategisch denken en dat omzetten in concrete plannen.
 • Je bent flexibel en hebt geen van negen-tot-vijf-mentaliteit.
 • Je hebt een vlotte pen.
 • Je verdiept je snel in complexe zaken en kunt deze vlot, kort en bondig in begrijpelijke taal terugbrengen naar de essentie.
 • Je bent een teamplayer en hebt een ‘doe’-mentaliteit.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 4.365,- en € 5.903,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het centraal station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.
 • Remote werken behoort tot de mogelijkheden, wij faciliteren de middelen zodat je goed je werk kan doen zoals een laptop, mobiele telefoon en spullen voor je thuiswerkplek.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.


Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Kim farber via kim.farber@staedion.nl ofFranklin Brandsma via tel. 06-83 27 86 69 of franklin.brandsma@staedion.nl. Wil je direct solliciteren? Dat kan via de knop hieronder.

Jennifer Vink Recruiter Staedion

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of opmerkingen over een vacature? Neem gerust contact op met onze recruiter Jennifer Vink.

06 - 83 48 87 67

recruitment@staedion.nl

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Dit is de sollicitatieprocedure

1:Welkom! Je sollicitatie is binnen.We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
        2: Telefonisch interview. We bellen je op om kennis te maken.
        3: Eerste gesprek. We spreken je op kantoor of via Teams.
        4: Assessment (mogelijk). We bekijken samen je expertise.
        5: Vervolggesprek. Je gaat nog eens in gesprek met anderen.
        6: Check check. We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.
        7: Contractvoorstel. Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.
        8: In dienst. Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!
 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen.

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!