Vacature

Adviseur Strategie

Collega Isabel voor de Energiecentrale
Locatie
Den Haag
Afdeling
Strategie
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Hoe komen we aan meer woningen, vergroten we de leefbaarheid in wijken én verduurzamen we de woningvoorraad – het liefst allemaal tegelijk? Als adviseur Strategie buig jij je dagelijks over deze en andere enorme uitdagingen. Je onderzoekt wat ervoor nodig is om onze eigen, maar ook maar ook gemeentelijke en landelijke doelen te halen. En adviseert over wat wij bij Staedion moeten doen om dat voor elkaar te krijgen.

Je baan in het kort

 • Je adviseert ons bestuur en onze directie over belangrijke thema’s in volkshuisvesting: van betaalbaarheid tot beschikbaarheid, van duurzaamheid tot leefbaarheid. Op basis van uitgebreid onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken, politieke programma’s en kaders, en de wensen van onze huurders en stakeholders, stel je strategische documenten als ons jaarplan op en werk je aan onze prestatieafspraken.
 • Je hebt oog voor maatschappelijke, actuele en relevante thema’s, biedt een cruciaal overkoepelend perspectief én werkt nauw samen met interne en externe stakeholders: van ons eigen bestuur tot huurdersorganisaties en gemeenten.
 • Je zet de strategische lijnen uit, maar wel vanuit een organisatie die heel dicht bij onze huurders staat: hierdoor merk je direct wat de impact van je inzet is. Zo heb je directe invloed op al onze huurders – en daarmee op een flink deel van de inwoners van Den Haag.


Een typische uitdaging

Elk jaar maken we prestatieafspraken met huurdersorganisaties en de gemeente Den Haag. Hierin leggen we onze ambities duidelijk vast, bijvoorbeeld over het aantal woningen dat we bijbouwen, de duurzaamheidsinvesteringen die we doen en hoe we samen met de gemeente de leefbaarheid in de wijken op orde houden of verbeteren. Deze plannen bepalen onze doelen en prioriteiten voor het komende jaar – en zijn daarmee onmisbaar voor onze organisatie en de maatschappelijke impact die we willen maken. Bestuurders en wethouders zetten uiteindelijk hun handtekening onder het document. Maar de inhoud? Die stel jij grotendeels op, samen met collega’s, de gemeente en de huurdersorganisatie.


Dat begint met een gedegen analyse. Je neemt van alles door: vorige prestatieafspraken, wensen van huurders, actuele maatschappelijke thema’s – nu bijvoorbeeld energiearmoede of flexwoningen – politieke doelen en landelijke trends. Vervolgens ga je om tafel met collega’s, de huurdersorganisatie en gemeenteambtenaren. Hier onderhandel, schipper en polder jij je een weg naar afspraken die passen bij de belangen van onze huurders en Staedion. In andere woorden: op weg naar een akkoord om trots op te zijn.

Dit heb je nodig

 • Een universitair diploma, ’t liefst in een richting als bestuurskunde, bouwkunde of sociologie.
 • 10 jaar werkervaring, waarvan 5 jaar in de volkshuisvesting.
 • Aanleg voor samenwerken, verbinden en onderhandelen.
 • Interesse en ‘voelsprieten’ voor maatschappelijke en politieke thema’s.
 • Een vlotte pen: je schrijft veel, dus dat moet je weinig moeite kosten.


Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 4.710,- en € 6.544,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Franklin Brandsma via tel. 06-83 27 86 69 of franklin.brandsma@staedion.nl. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!