Vacature

Business Controller

Collega Ewout met Staedionkantoor op de achtergrond
Locatie
Den Haag
Afdeling
Financiën, ICT & Bedrijfsvoering
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Staedion staat voor een belangrijke opgave: de komende jaren moeten er veel woningen bij. Want de druk op de sociale woningbouw is groot, mensen staan soms lang op de wachtlijst. Hierin is de business controller vastgoed van waarde, namelijk als de navigator en sparringpartner van de organisatie. Als business controller vastgoed zorg je ervoor dat Staedion effectief naar dit doel toewerkt. En let je zowel op voorwaarden om kansen te verzilveren alsook om bijkomende risico’s in beeld te brengen.


Over de functie:

Als Business Controller bij Staedion bouw je samen met ruim 400 collega’s mee aan de stad Den Haag en draag je door jouw adviezen bij aan een fijne leefomgeving voor onze bewoners. Je monitort de ontwikkeling van KPI’s, signaleert afwijkingen en gaat hierover met de organisatie in gesprek. Je stuurt op een gezond financieel en maatschappelijk rendement, maar vooral op tevreden bewoners en stakeholders.

Je adviseert bestuur en management over organisatievraagstukken zoals voorgenomen investeringen, operationalisering, ondernemingsdoelen, interne sturing, financieel beleid en risicobeheersing zodat (financiële) consequenties en risico’s inzichtelijk zijn voor zowel MT als bestuur. Verder help je bij bedrijfs-brede activiteiten bijvoorbeeld op het gebied van risicomanagement. Jouw aanbevelingen aan de business om processen te verbeteren zorgen ervoor dat er voor Staedion ‘meerwaarde’ voor de organisatie en de huurder wordt gecreëerd.


Wat ga je doen?

‘Business Controller vastgoed’ is dan misschien je functienaam, maar eigenlijk ben je meer een business partner. Je takenpakket gaat verder dan de financiële kant van de planning- en control-cyclus: met je advies en ondersteuning ben je onderdeel van het geweten van de organisatie. Elke dag geef je over uiteenlopende zaken je advies. Om dit goed te doen, ben je volwaardig gesprekspartner voor de business. Je pakt deze rol, zichtbaar en proactief, en sluit vroegtijdig aan daar waar de besluiten worden genomen. Verbindende en netwerkende kwaliteiten zijn hierin essentieel. Verder vallen o.a. portefeuille strategie, het bewaken van het meerjarenplan en nieuwe complexbeheer plannen onder jouw hoede. Jij bent iemand die makkelijk het vertrouwen wint van je gesprekspartners, van strategisch tot operationeel niveau.


De komende jaren gaat Staedion meer inzetten op data-analyse en Power BI rapportages. Voor jou als Business Controller vraagt dit om een goede samenwerking met de BI Specialisten. Je bent succesvol als je zorgt voor een goede inrichting en uitvoering van de P&C-cyclus, doordachte verbetervoorstellen, uitstekende analyses en onderbouwde adviezen.


Als Business Controller val je hiërarchisch onder de afdeling Risk & Control en rapporteer je aan de Manager Risk & Control. Je bent onderdeel van een team van vier gedreven en enthousiaste Business Controllers en maakt deel uit van het MT Vastgoed.


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde financiële opleiding op wo niveau, eventueel aangevuld met een register controller opleiding;
 • Je bent een verbinder pur sang;
 • Een helikopterview. Jij bewaakt mede de koers, dus het is belangrijk dat je hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden en het overzicht bewaart;
 • Natuurlijke nieuwsgierigheid, je stelt de juiste kritische ‘waarom’ en ‘hoe’ vragen;
 • Een ‘organisatiebril’. Met jouw sensitiviteit kan je schakelen op en tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.


Wat bieden wij jou?

Een maatschappelijke functie waarin je meebouwt aan een nóg mooiere stad. Dat doe je vanuit ons gezellige kantoor in hartje Den Haag, tegenover het Centraal Station. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk, en daarom belonen we je voor elke kilometer die je fietst. Ook vergoeden we je ov-kosten volledig.

 • Een salaris tot maximaal € 6.544- bruto, op basis van 36 uur schaal L;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden; voorkeursdagen ma-di-wo-do;
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900 per jaar op basis van een fulltime dienstverband.

Staedion
Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Solliciteer dan direct, via de knop hieronder. Vragen? Neem dan contact op met Franklin Brandsma, recruiter via tel. 06 - 83 27 86 69/ franklin.brandsma@staedion.nl


Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!