Vacature

Business Controller

Locatie
Den Haag
Afdeling
Financiën, Bedrijfsvoering & ICT
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
32 - 36 uur

Een maatschappelijke functie, hybride in te vullen, bij de grootste woningcorporatie van Den Haag

De komende jaren moeten er veel woningen bij. Hierin ben jij als Business Controller van waarde, namelijk als de navigator en sparringpartner van de organisatie. Je let zowel op voorwaarden om kansen te verzilveren alsook om bijkomende risico’s in beeld te brengen.

Business Controller

Als Business Controller bij Staedion draag je met jouw adviezen bij aan een fijne leefomgeving voor bewoners. Je monitort de ontwikkeling van KPI’s, signaleert afwijkingen en gaat hierover met de organisatie in gesprek. Je stuurt op een gezond financieel en maatschappelijk rendement, maar vooral op tevreden bewoners en stakeholders.

Je adviseert bestuur en management over organisatievraagstukken zoals voorgenomen investeringen, operationalisering, ondernemingsdoelen, interne sturing, financieel beleid en risicobeheersing zodat (financiële) consequenties en risico’s inzichtelijk zijn voor zowel MT als bestuur. Verder help je bij bedrijfs-brede activiteiten bijvoorbeeld op het gebied van risicomanagement. Je zorgt voor een goede internal control en je staat je mannetje als het gaat om Risk & Control frameworks. Jouw aanbevelingen aan de business om processen te verbeteren zorgen ervoor dat er voor Staedion ‘meerwaarde’ voor de organisatie en de huurder wordt gecreëerd.

Wat ga je doen?

Als ‘Business Controller’ ben je eigenlijk een business partner. Je takenpakket gaat verder dan de financiële kant van de P&C-cyclus: met jouw advies en ondersteuning ben je onderdeel van het geweten van de organisatie en geef je dagelijks advies over uiteenlopende zaken. Om dit goed te doen, ben je volwaardig gesprekspartner voor de business. Jij wint makkelijk het vertrouwen van je gesprekspartners, van strategisch tot operationeel niveau.

Staedion is data-gedreven en gaat meer inzetten op data-analyse en Power BI rapportages. Aan jou de belangrijke taak om goed samen te werken met onze BI Specialisten. Je bent succesvol als je zorgt voor een goede inrichting en uitvoering van de P&C-cyclus, doordachte verbetervoorstellen, uitstekende analyses en onderbouwde adviezen.

Je valt hiërarchisch onder de afdeling Risk & Control en rapporteert aan de Manager Risk & Control. Je bent onderdeel van een team van vier gedreven en enthousiaste Business Controllers.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over minimaal hbo/wo werk-denk-niveau en hebt ruime werkervaring in een vergelijkbare functie, het liefst bij corporatie of binnen het vastgoed;
 • Je bent een verbinder pur sang;
 • Een helikopterview. Jij bewaakt mede de koers, dus het is belangrijk dat je hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden en het overzicht bewaart;
 • Natuurlijke nieuwsgierigheid, je stelt de juiste kritische ‘waarom’ en ‘hoe’ vragen;
 • Een ‘organisatiebril’. Met jouw sensitiviteit kan je schakelen op en tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Wat bieden wij jou?

Een maatschappelijke functie waarin je meebouwt aan een nóg mooiere stad. Dat doe je vanuit ons gezellige kantoor, tegenover het Centraal Station. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk, en daarom belonen we je voor elke kilometer die je fietst. Ook vergoeden we je ov-kosten volledig.

 • Een salaris tot maximaal € 6.544- bruto, op basis van 36 uur schaal L;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden; voorkeursdagen ma-di-wo-do èn de mogelijkheid hybride te werken;
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900 per jaar (bij een fulltime dienstverband).

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Jennifer Vink via tel. 06-83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!