Vacature

Coördinator subsidies

Locatie
Den Haag
Afdeling
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Het landschap van subsidies en (fiscale) regelingen is de laatste jaren dynamischer en complexer geworden. Het Rijk heeft de komende jaren miljarden vrijgemaakt om de omvangrijke maatschappelijke opgaven te kunnen realiseren. Maatschappelijke opgaven onder meer op het gebied van leefbaarheid & veiligheid, verduurzaming, betaalbaarheid en beschikbaarheid. Hierbij kan je denken aan regelingen als bijvoorbeeld het Volkshuisvestingsfonds, Woningbouwimpuls en Huisvesting Aandachtsgroepen. Het spectrum van regelingen en subsidies voor woningcorporaties ziet niet alleen op woningen maar is uiteenlopend en zeer divers en kan variëren van subsidies voor IT, Innovatie, gebiedsontwikkeling, HR en scholing.

Voor Staedion is het van groot belang dat we een fair share van de beschikbare subsidiemiddelen kunnen inzetten, om onze visie, strategie en doelstellingen te realiseren. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou: onze coördinator subsidies.

Je baan in het kort

 • Je verkent en signaleert subsidiemogelijkheden, en reageert hier adequaat op.
 • Daarvoor onderhoud je een breed netwerk: lokaal, regionaal, landelijk en zelfs Europees.
 • Organisatiebreed ontwikkel en realiseer je strategische subsidiedoelstellingen.
 • Je adviseert en ondersteunt projectmanagers in de eerste lijn bij subsidieaanvragen.
 • In die rol motiveer en enthousiasmeer je collega's, en creëer je subsidiebewustzijn.

Een typische uitdaging

Als coördinator ben jij ons vaste subsidie-aanspreekpunt, en heb je directe lijntjes met ministeries, gemeentes en provincies. Je legt je oor vaak te luisteren binnen je netwerk. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland volgende maand een nieuwe regeling openstelt, welke aansluit op een project in voorbereiding binnen onze nieuwbouw-ontwikkelportefeuille en/of past bij onze verduurzamingsopgave van ons huidige vastgoed. Je zet meteen de betrokken projectmanagers die dit aangaat op scherp: 'bereid je voor, er moet binnenkort een aanvraag uit.' Om extra subsidiebewustzijn aan te wakkeren, organiseer je meteen een kennistraining voor diegenen die nu of in de toekomst eventueel gebruik kunnen maken deze mogelijkheid.

De aanvraag moet onderbouwd, op tijd en correct ingediend worden, het is jou verantwoordelijkheid erop toe te zien dat het proces hiertoe goed verloopt en mocht dat nodig zijn de verantwoordelijke voor de aanvraag hierop aanspreekt. Uiteindelijk ben jij wel de sleutel tussen wat we als Staedion willen, en wat we kunnen. Je bijt je vast in subsidieaanvragen en laat niet los. De coördinator, aanjager én bewaker van onze subsidiestrategie – dat ben jij. In die functie maak je jaarlijks cruciale middelen voor ons vrij. Door jouw toedoen krijgen we onze fair share van beschikbare regelingen, waardoor we blijvend kunnen bouwen, ontwikkelen en verduurzamen voor de bewoners van Den Haag en Staedion kan blijven zorgen voor een prettige, veilige en leefbare woonomgeving. Zo draag je direct bij aan onze maatschappelijke plicht.

Durf jij de uitdaging aan?

Dit heb je nodig

 • Een HBO+ of academische opleiding, liefst in een relevante richting.
 • 5 jaar ervaring op het gebied van subsidies en projectmanagement.
 • Uitdrukkings- en verbindingskracht. Behendig communiceren en netwerken is je tweede natuur.
 • Talent voor strategisch en tactisch denken, én operationeel handelen.
 • Affiniteit met IT-oplossingen, waarvan je de meerwaarde inziet bij subsidieaanvragen.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 4.265,- en € 5.765,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een vier of 5-daagse werkweek, zoals je dat wilt, zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een laptop en telefoon van de zaak. 
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten. 

Staedion: samen thuis

Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we in Den Haag ruim 37.000 woningen en 6.300 overige objecten, zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen. Ons hoger doel is dat we 'een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners'.

We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met 'onze bewoners' doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan contact op met Andre van Dijk (Business Partner Finance) via 06 53 55 86 96 of Franklin Brandsma (Corporate Recruiter) 06 83 27 86 69. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Thuis relaxen met laptop tegen verwarming

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of opmerkingen over een vacature? Neem gerust contact op met onze recruiter.

06 – 57 92 57 47

recruitment@staedion.nl

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Dit is de sollicitatieprocedure

1:Welkom! Je sollicitatie is binnen.We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
        2: Telefonisch interview. We bellen je op om kennis te maken.
        3: Eerste gesprek. We spreken je op kantoor of via Teams.
        4: Assessment (mogelijk). We bekijken samen je expertise.
        5: Vervolggesprek. Je gaat nog eens in gesprek met anderen.
        6: Check check. We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.
        7: Contractvoorstel. Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.
        8: In dienst. Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!
 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen.

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!