Vacature

Eigenaarsvertegenwoordiger VvE’s

College Niels voor woning in het Centrum
Locatie
Den Haag
Afdeling
Onderhoud & Vastgoed
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Onderhoudsplannen analyseren - begrotingen nakijken - jaarrekening doorlopen, vanaf de afdeling vastgoedsturing breng je als Eigenaarsvertegenwoordiger VvE’s voor onze VvE portefeuille de risico’s in beeld op financieel, technisch en sociaal gebied. Als VvE-vertegenwoordiger ben je de expert die het belang van Staedion als eigenaar vertegenwoordigt in verschillende VvE’s. Je bepaalt samen met de andere eigenaren wat er aan onderhoud moet gebeuren en dat de financiën op orde zijn. Je streeft naar een prettige leefomgeving voor iedereen.


Een typische werkdag

Goedemorgen! Eerst een kop koffie en een blik op de eerste mails in je inbox. Met de collega’s van vastgoedsturing trap je vervolgens de dag af met een weekstart. Niks geen lange sessie aan een grote tafel, maar een half uurtje bijpraten online om te bekijken welke werkzaamheden en projecten extra aandacht nodig hebben.


Samen met je directe collega’s vertegenwoordig je de belangen van Staedion in ruim 240 VvE’s. Je werkt in een team met assetmanagers en twee technisch vastgoedmanagers. Een kleine, maar daadkrachtige afdeling, met een grote passie voor het integrale beheer van al onze panden. Hier sla jij de brug tussen beleid en wat dit in de praktijk voor jouw VvE’s betekent.


Bijgepraat en wel, ga je aan de slag met het managen van VvE’s. Wat er op jouw to-do lijst staat? Straks een overleg met het regieteam waar jij als kennispartner van de VvE’s aansluit bij de bespreking over een VvE complex.

Daarnaast moet de analyse af waarbij je voor een VvE de cijfers verklaart in de maand- en tertaal rapportages.


Verder bestaat je dag uit vooruitkijken, inlezen en plannen. Je bekijkt welke ledenvergaderingen er over twee weken op de planning staan en welke prioriteit hebben. Per datum ga je je voorbereiden op de stukken. Binnenkort komt er een onderwerp op de agenda waar een extra bijdrage van Euro 150.000 voor het vervangen van kozijnen gevraagd wordt. Dit bedrag is niet in de begroting opgenomen. Je loopt langs bij de assetmanager om te kijken hoe we hiermee om kunnen gaan.


Tot slot sta je ook juridisch je mannetje en weet je welke rechten en plichten je als eigenaar en soms als bestuurder in de VvE hebt. In het vergaderseizoen ben je in de avonduren regelmatig in de Haagse wijken te vinden waar je de VvE-vergaderingen bijwoont. Daar neem je samen met de andere VvE-leden alle belangrijke besluiten voor het volgende jaar. Besluiten waardoor bewoners zich met recht thuis voelen in onze panden.


Jouw beslissingen maken de stad

Als VvE-vertegenwoordiger ben jij de vertegenwoordiger van de groot-eigenaar Staedion op de VvE vergaderingen. Een afwisselende functie waarbij je:

 • VvE vraagstukken analyseert, dit zijn begrotingen, meerjaren onderhoudsplanningen, sociale problematiekkwesties en eventuele risico’s.
 • onze complexstrategie vertaalt naar de VvE-portefeuille samen met de assetmanagers, bewonersconsulten en de technisch vastgoedmanagers.
 • voor onze VvE portefeuille risico’s in beeld brengt op financieel, technisch en sociaal gebied.
 • vanuit Staedion de gemandateerd bestuurder bent, dit geldt voor sommige VvE’s en is afhankelijk van het risicoprofiel.
 • net zo makkelijk meepraat over juridische als technische zaken.
 • het eerste aanspreekpunt bent voor jouw collega’s op het gebied van VvE zaken.
 • ook 's avonds vaak op pad bent.

Dit heb je nodig

 • Hbo+ werk- en denkniveau. Liefst aangevuld met werkervaring als vertegenwoordiger grooteigenaar
 • Uitstekende communicatie skills, met bewoners of de gemeente om tafel. Je kan iedereen meenemen.
 • Inzicht in wet- en regelgeving zoals het appartement recht, je kan begrijpend een juridisch stuk lezen
 • Verbindingskracht, je kan overkoepelend naar zaken kijken en kan verschillende belangen samenbrengen
 • Planningstalent evenals flexibiliteit
 • Een gedegen mix aan financiële, juridische en technische kennis
 • Kennis van Twinq, dat zou erg mooi meegenomen zijn. Anders leren wij het je


Dit krijg je ervoor terug

Een verantwoordelijke functie op kleine afdeling binnen een grote organisatie. Plus:

 • Een salaris tussen de € 3.969,- en € 5.363,- bruto op basis van 36 uur.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.
 • Momenteel volgen wij de richtlijnen van het RIVM en werken we op kantoor wanneer het kan. Wij zorgen voor de faciliteiten zodat je je werkplek optimaal kan inrichten. Ook krijg je een mobiele telefoon abonnement en een laptop van ons.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Franklin Brandsma via tel. 06-83 27 86 69 of franklin.brandsma@staedion.nl. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder. 

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!