Vacature

Functioneel Beheerder

Locatie
Den Haag
Afdeling
Servicemanagement
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Om onze huurders zo goed mogelijk van dienst te zijn, kijkt Staedion altijd wat er beter kan. Als functioneel beheerder bij Staedion zorg je ervoor dat de bedrijfsprocessen optimaal ondersteund worden door de informatievoorziening. Ben jij een ervaren functioneel beheerder, vertaal je gebruikerswensen moeiteloos naar de mogelijkheden van informatiesystemen en kun je anderen overtuigen van je voorstellen? Dan ligt er een mooie baan op je te wachten bij een organisatie met een groot maatschappelijk hart.


Een typische werkdag

Ook Staedion heeft het hybride werken omarmd, je werkte gisteren vanuit huis, maar vandaag is weer een kantoordag. Rond half negen eerst een kop koffie, dan richting de weekstart. Even horen wat er speelt bij je collega’s. Grofweg bestaat je werk uit de volgende onderdelen: het implementeren of optimaliseren van de inrichting van de verschillende informatiesystemen waarbij je rekening houdt met de eisen van de stakeholders, je helpt incidenten binnen en tussen applicaties oplossen en bent daarnaast leidend bij het opstellen van functionele eisen voor informatiesystemen. Daarnaast ben je met het team verantwoordelijk voor het opstellen van testplannen - die je waar nodig zelf uitvoert en beheert in testersuite.


Deze ochtend voer je een groot projectoverleg over een nieuw Klantvolgsysteem met daarbij verbindingen met de telefooncentrale en ons ERP. Samen met een proces- en informatieanalist, systeembeheerder en key-users ga je uitzoeken wat er nodig is op technisch, functioneel en organisatorisch gebied om dit te realiseren. Daarnaast ben je verantwoordelijk om de regie op deze aanpassing in het functioneel beheer domein uit te voeren. Dit betekent onder andere het maken van afspraken met leveranciers en het op de hoogte houden van je collega’s en de business over de voortgang.


Voor de lunch kijk je nog even in TOPdesk om te checken of er nog incidenten zijn die aandacht vragen. Je beantwoordt een vraag van een gebruiker en lost een klein probleem in een applicatie op en vraagt of er nog collega’s mee gaan lunchen in het bedrijfsrestaurant. Na een lekker vers broodje staat je een testmiddag te wachten. Hier onderzoek je samen met projectmanagers, key-users en andere functioneel beheerders hoe een door jou ingericht onderdeel of nieuwe functionaliteit binnen het domein Klantinteractie tot nu toe presteert. Jullie bekijken of alles soepel draait en bovenal: plukt de afdeling er de vruchten van? Jullie zien al mooie resultaten – maar ook nog verbeterpunten. Hier ga je van de week verder mee aan de slag. Je kijkt terug op een productieve dag, tot morgen!


Jouw beslissingen helpen Staedion vooruit

Als functioneel beheerder bij Staedion bouw je mee aan Den Haag. Binnen onze woningcorporatie zijn we continu bezig met verbeteren, in alle hoeken van de organisatie. Eerlijk: we hebben al flinke stappen gezet, maar er valt ook nog het nodige te winnen – vandaar onze omvangrijke backlog. We betrekken je in het complete traject, van bedenken, inrichten en testen tot beheren en verbeteren. Dit doe je in het kort:


 • Je verbetert Staedion door de mogelijkheden van onze inrichting en applicaties volop te benutten.
 • Je lost problemen op in applicaties en beantwoordt gebruikersvragen.
 • Je opereert op het snijvlak van business en IT, wat inhoudt dat je wordt aangestuurd door de afdeling BIT (Bedrijfsvoering en IT). Door bruggen te bouwen, help je de tevredenheid van zowel onze huurders als medewerkers vergroten.
 • Je stelt samen met gebruikers en PIA’s (acceptatie)testplannen op en begeleidt of neemt de uitvoering ervan voor eigen rekening. Ook neem je de business proactief mee in je voorstellen.
 • Je zorgt ervoor dat de test, -acceptatie en productie omgeving van o.a. ons ERP systeem wordt voorzien van de laatste versie.

Dit heb je nodig

 • Een afgeronde hbo-opleiding (of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau) en ervaring met informatiemanagement, bedrijfsinformatie of -kunde.
 • Minimaal drie jaar ervaring met functioneel beheer.
 • Analytisch vermogen, communicatieve en didactische vaardigheden en gevoel voor een gezonde balans tussen zelfstandig opereren en samenwerken.
 • Gevoel voor stakeholdermanagement, je begrijpt en overziet verschillende belangen en maakt zo de juiste keuzes.
 • De natuurlijke aanleg om contact te leggen en onderhouden met leveranciers en (kern)gebruikers en het doorgronden van hun werkwijze en wensen.
 • Je weet als applicatiespecialist (bij voorkeur) goed de weg in ERP systemen of bent in staat je deze kennis snel toe te eigenen. Kennis van Navision en of Business Central is een pre.
 • Ook handig: je hebt ervaring met requirements opstellen en hebt gevoel voor techniek.

Dit bieden wij

Een maatschappelijke functie waarin je meebouwt aan een nóg mooiere stad. Dat doe je vanuit ons gezellige kantoor in hartje Den Haag, tegenover het Centraal Station. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk, en daarom belonen we je voor elke kilometer die je fietst. Ook vergoeden we je ov-kosten volledig. Als kers op de taart hebben we een aantrekkelijk fietsplan: koop je een nieuwe fiets, dan geven wij je tot € 500 terug. Verder krijg je:

 • een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden;
 • een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900 per jaar op basis van een fulltime dienstverband;
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris tussen de € 3716,- en € 4887,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 •  Een laptop en telefoon van de zaak.


Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.


Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Solliciteer dan direct, via de knop hieronder. Vragen? Neem dan contact op met Franklin Brandsma, recruiter via tel. 06 - 83 27 86 69 of franklin.brandsma@staedion.nl


Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!