Vacature

HR Business Partner

Collega Isabel voor de Energiecentrale
Locatie
Den Haag
Afdeling
HR
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Als HR Business Partner zorg je ervoor dat iedereen op z'n plek zit bij Staedion. Letterlijk en figuurlijk. Je belangrijkste taak: managers adviseren over het HR-beleid van de afdeling waar jij verantwoordelijk voor bent. Tegelijkertijd ben je bezig met verschillende HR-projecten, bijvoorbeeld het medewerker onderzoek, arbo en verzuim, strategische personeelsplanning of duurzame inzetbaarheid. En: je verbindt collega's binnen Staedion.

Een typische werkdag
8.30 uur, Den Haag. Je pakt koffie, checkt je mail en bereidt je eerste meeting voor: een overleg over strategische personeelsplanning met de manager van afdeling Risk &Control. Hoe kunnen jullie de medewerkers nog verder ontwikkelen, wat is noodzakelijk voor dit jaar en wat is wenselijk. En natuurlijk check je gelijk hoe het met de zieke medewerkers is, kun je nog iets extra's doen of loopt alles naar wens? Zijn er verder nog bijzonderheden? Op naar de MT-vergadering van jouw directie. Hier worden de strategische onderwerpen voor 2023 besproken. Staedion is lid van een woningcorporatie-academie: jullie willen het gebruik hiervan optimaliseren om collega's door te laten groeien. De vraag is alleen hoe. Jouw taak, aan de slag dus. Maar eerst even lunchen.

's Middags denk je nog eens terug aan de MT-vergadering. Je zag wat irritaties tussen twee managers. Wat is er aan de hand? In je individuele bila's met die managers maak je dit bespreekbaar. Een wake-up call, ze hadden het zelf niet door dat het zo zichtbaar was. Ze lossen het professioneel op. Fijn! Daarna bel je een teamleider van de afdeling Shared Service Center. Eén van de medewerkers is meer dan 3x ziek geweest. Met elkaar ga je na welke acties ondernomen kunnen worden om deze medewerker te helpen. Je vraagt de teamleider om het gesprek aan te gaan met de punten die zijn doorgenomen. Zij bedankt je voor de tip en gaat dit oppakken en beloofd jou op de hoogte te houden.


De laatste uren van je dag ben je bezig met een project over duurzame inzetbaarheid. Je checkt bij andere woningcorporaties of zij hier al me bezig zijn en of je een samenwerking kunt bewerkstelligen. Je verdiept je via een seminar in de laatste ontwikkelingen en denkt na over hoe Staedion deze kan toepassen. Een flinke klus, maar wel interessant! De tijd vliegt: tijd om af te ronden. Morgen begin je met een rapport over formatiesturing. Datagedreven werken past jou als geen ander!

Jouw beslissingen maken de stad
Als HR Business Partner bouw je letterlijk mee aan Den Haag. Je bent een partner van de business en adviseert en begeleidt op gebied van o.a. strategische personeelsplanning, interne- en externe trainingen, datagedreven werken en performance cyclus. Dit maakt je werk divers. De ene keer ben je bezig met day-to-day business en de andere keer spreek je over de strategische gevolgen van genomen besluiten. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Contact met managers – je spart, begeleidt, analyseert en adviseert.
 • De personeelsplanning – wie, wanneer en met hoe veel: jij geeft data onderbouwde adviezen.
 • Verbeterslagen – samenwerkingen met andere woningcorporaties, betere inzet van tools en programma's, nieuwe trainingen: jij doet alles om Staedion elke dag een stukje beter te maken.
 • De bedrijfscultuur van Staedion – jij zorgt ervoor dat collega's zich op hun gemak voelen, genoeg uitdaging hebben en blijven groeien.

Dit heb je nodig
• Minimaal hbo werk- en denkniveau.
• 5 tot 10 jaar ervaring in HR.
• Sterke sociale vaardigheden. Je moet een kritische gesprekspartner zijn, mensen goed kunnen aanvoelen en van Staedion één team maken.
• Datadaadkracht, je analyseert, concretiseert en schrijft actieplannen die onderbouwd zijn met cijfers.


Dit krijg je ervoor terug
De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

• Een salaris tussen de € 4.367,- en € 5.903,- bruto, op basis van 36 uur.
• Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
• Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.
• Remote werken behoort tot de mogelijkheden, wij faciliteren de middelen zodat je goed je werk kan doen zoals een laptop, mobiele telefoon en spullen voor je thuiswerkplek.


Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.


Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Franklin Brandsma via tel. 06-83 27 86 69 of franklin.brandsma@staedion.nl.  Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!