Vacature

Manager Stadsvernieuwing

Locatie
Den Haag
Afdeling
Wonen & Samenleven
Ervaring
Aantal uur
36 uur

Hou je van de diversiteit van de stad en kun je mensen bij elkaar brengen? Als manager stadsvernieuwing zorg je voor een optimale leefbaarheid in onze wijken. Door samen te werken met andere afdelingen, maar ook met de gemeente en leveranciers, draag je op een constructieve manier bij aan het thuisgevoel van onze bewoners.

Dit ga je doen

‘Een typische werkdag’? In jouw functie bestaat die niet, want je doet elke dag iets anders. Dat is het mooie aan je baan. Vandaag begin je op kantoor. Je bekijkt je mail en bepaalt de prioriteiten. Daarna vertrek je richting het wekelijkse MT-overleg met je collega-managers van Klantenservice, Verhuur en de wijkteams en de directeur Wonen en Samenleven. Een belangrijke bijeenkomst, want samen geven jullie leiding aan ruim 150 medewerkers. Jullie brengen en houden elkaar op de hoogte van alle lopende zaken.

Er volgt een bespreking over een groot onderhoudsproject in Mariahoeve: de kozijnen, keukens, badkamers en toiletten van 200 appartementen worden vervangen. Je bent eindverantwoordelijk voor alles wat de bewoners aangaat in nauwe samenwerking met de directie Onderhoud en Vastgoed. De bewoners moeten tijdelijk hun woning uit, dus daar komt veel communicatie bij kijken. De aannemer loopt iets achter op schema. Toch zet de projectleider behoorlijke druk op de planning. Aan jou de taak om te zorgen alles binnen jouw team volgens plan loopt: Staedion is gebrand op een (kosten)efficiënte aanpak, maar de bewoners staan centraal – no matter what.

Na de lunch zit je om tafel met je team. Zo’n tien mensen totaal: van complexbeheerders die helpen bij het controleren van de logeerwoningen en checken of de aannemer alles schoon heeft achtergelaten tot sociaal projectleiders die o.a. akkoordverklaringen ophalen en bewoners goed begeleiden in het traject naar de logeerwoning. Jullie bespreken een zaak waarbij de bewoner ter discussie stelt dat er iets beschadigd is tijdens het verblijf in de logeerwoning. Je leidt de bespreking waarbij het team een gezamenlijke aanpak kiest en afspraken maakt over een taakverdeling.

Laat in de middag heb je een meeting met de gemeente Den Haag en het projectteam Zuid West over de gebiedsontwikkeling. Jullie nemen de planning door van de aankomende gebieden waar sloop en nieuwbouw plaatsvindt. De informatie neem je weer mee terug naar je team. De dag rond je af met de werkgroep jaarplan om de bijdrage van Wonen en Samenleven af te stemmen met je collega’s.

Jouw beslissingen maken de stad

Als manager stadsvernieuwing bij Staedion bouw je mee aan Den Haag. Aan de fysieke leefomgeving, maar vooral ook aan de sociale structuren binnen de stad. Jouw inspanningen zorgen ervoor dat de bewoners goed geïnformeerd en tevreden blijven. Je beslist onder andere (mede) over:

 • De portefeuille stadsvernieuwing en alle aspecten die hierbij komen kijken.
 • Organisatieontwikkeling binnen Wonen & Samenleven vanuit je rol als Mt-lid. Gebaseerd op het Ondernemingsplan, de portefeuille strategie en de leerbaarheidsstrategie en de kernwaarden van Staedion, sociaal maatschappelijk, verbinden en doen.
 • Wonen & Samenleven brede dossier en/ of trajecten namens het MT, zoals bijvoorbeeld de coördinatie van het jaarplanproces of een vraagstuk rond flexwoningen.
 • Project-, ontwikkel- en uitvoeringsbesluiten. Hoe kun je collega’s van andere afdelingen het beste bij elkaar brengen, om zo op één lijn te blijven.
 • Communicatie met bewoners bij renovatie- en slooptrajecten aan de woningcomplexen van Staedion

Dit heb je nodig

 • Afgeronde relevante opleiding op hbo/ wo-niveau, aangevuld met vijf jaar werkervaring in een leidinggevende functie.
 • Managementkwaliteiten. Je geeft leiding aan zowel praktisch als theoretisch ingestelde medewerkers.
 • Creativiteit. Om Den Haag leefbaar te houden, moet je soms met creatieve oplossingen komen. Als het moet, durf je buiten de kaders te gaan – mits goed onderbouwd.
 • Uitstekende social skills. Je maakt makkelijk contact met uiteenlopende doelgroepen en kunt mensen goed inschatten.
 • Een positieve instelling. Je krijgt een hoop op je bord: leuke en minder leuke zaken. In alle gevallen blijf je vriendelijk, en zoek je constructief naar een oplossing.
 • Een helikopterview. Bij complexe vraagstukken waarin meerdere disciplines samenkomen, ben jij de centrale vraagbaak.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 4.710,- en € 6.544,- op basis van een 36-urige werkweek
 • Een 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben je enthousiast geworden, of wil je meer weten? Neem dan contact op met Jennifer Vink via tel. 06-83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!