Vacature

Medewerker Communicatie

Collega Isabel voor de Energiecentrale
Locatie
Den Haag
Afdeling
Communicatie
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
32 uur

Weet jij hoe je diverse boodschappen voor verschillende doelgroepen helder kan communiceren? En hoe je communicatiemiddelen maakt en ben je goed in het schrijven van verschillende teksten? Dan is de functie van medewerker Communicatie iets voor jou!

Dit ga je doen

Als medewerker Communicatie ben je verantwoordelijk voor de mailbox van het team Communicatie. Hier komen allerlei vragen binnen en aan jou de taak om als spelverdeler deze uit te zetten en te beantwoorden. Je ondersteunt en ontzorgt de adviseurs Communicatie. Maar je bent ook verantwoordelijk voor je eigen projecten. Zo schrijf je artikelen voor ons intranet, maak je bewonersboekjes, folders, flyers en bouwdoeken. Jij zorgt ervoor dat dit allemaal in onze huisstijl en volgens onze schrijfwijze gebeurt. Je werkt hiervoor samen met verschillende afdelingen. De uitdaging hierbij is om complexe teksten om te buigen naar begrijpelijke en duidelijke communicatie naar onder andere onze huurders. Jij bent ook verantwoordelijk voor het ophalen en creëren van mooie verhalen voor het Staedion Nieuws op onze website. En je denkt mee over ideeën voor de social mediakanalen en de website van Staedion. 

Kortom, als communicatiemedewerker bij Staedion ben jij de spin in het web op het gebied van communicatie en een onmisbare schakel in het team. Het is een heel leuke en afwisselende functie en je krijgt veel vrijheid om zelfstandig aan de slag te gaan. Geen dag is hetzelfde en je bent soms met veel verschillende dingen op een dag bezig. Maar hierdoor leer je wel alle kneepjes van het vak. En ben je voor het team van onschatbare waarde.

Jouw beslissingen maken de stad

Als medewerker Communicatie bouw je op jouw manier mee aan Den Haag. Samen met het team bepaal je hoe de buitenwereld en de collega’s Staedion zien. In het kort ben je hiervoor verantwoordelijk:

 • Je bent de vraagbaak voor de organisatie en biedt ondersteuning op het gebied van in- en externe communicatie en de communicatiemiddelen en -activiteiten.
 • Je volgt de landelijke, regionale en lokale media met betrekking tot de sector en het wonen in het algemeen, en Staedion in het bijzonder. Door deze informatie op de juiste momenten te delen, houd je de organisatie up-to-date.
 • Je organiseert of helpt mee bij brede bijeenkomsten in samenwerking met verschillende interne partijen. Hierbij kan je denken aan stakeholders- en medewerkersbijeenkomsten.
 • Samen met het team bewaak je onze contentkalenders om ervoor te zorgen dat de organisatie op de juiste momenten en op de juiste manier communiceert, zowel intern als extern.
 • Je bent het verlengstuk van de adviseurs Communicatie door uitvoerende operationele werkzaamheden op je te nemen.

Dit heb je nodig

 • Mbo+/hbo-werk- en denkniveau met eerder verworven competenties op het gebied van communicatie en social media.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je kan goed je werk organiseren en plannen om deadlines te halen.
 • Je bent enthousiast, creatief en initiatiefrijk.
 • Je draait je hand niet om voor het schrijven van artikelen en bent handig met digitale tools en programma’s (zoals CRM-systemen en social mediamonitoringsystemen).
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke rol die wij vervullen.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 3.095,- en € 3.789,- bruto, op basis van 36 uur (schaal G).
 • Een 32- urige werkweek.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Over Staedion: samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben jij de medewerker die wij zoeken? Wil jij bijdragen aan de uitstraling van Staedion? Solliciteer dan nu voor de functie van medewerker Communicatie en maak deel uit van een organisatie die zich continu blijft ontwikkelen en vernieuwen! Vragen? Neem dan contact op met Jennifer Vink, recruiter via tel. 06 - 83 48 87 67/ jennifer.vink@staedion.nl

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!