Vacature

Medewerker Intake en Planning

Locatie
Wateringen
Afdeling
Intake & Planning
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
24 - 36 uur

Ook in woningen van Staedion is weleens iets stuk. Bewoners bellen dan met de afdeling Intake & Planning, waar jij klaar zit om snel en efficiënt een monteur in te plannen. Je staat iedereen vriendelijk te woord, maar kunt ook ‘nee’ verkopen als een vraag onredelijk of onrealistisch is. Zo zorg je ervoor dat elke bewoner zich in een prettig huis helemaal thuis voelt.

Een typische werkdag

Maandagochtend, halfnegen stipt. Er staat al meteen een wachtrij, maar daar draai je je hand niet voor om. Je zit klaar achter je beeldschermen, hebt je headset op en drukt op de knop: drie, twee, een, actie!


8:30 uur: lekkage

Je eerste beller is een bewoonster die bij het tandenpoetsen ineens in een plas water stond. Het lekt onder de wastafel, maar ze weet niet precies waar het gat zit. Jij vermoedt dat het om een kapotte afvoer gaat, maar stelt een paar controlevragen om het zeker te weten. Dan maak je een opdrachtbon aan om de monteur in de plannen, want het lek moet snel worden gedicht. Vanmiddag komt er al een specialist langs. De bewoonster is blij dat ze geholpen wordt, bedankt vriendelijk en gaat alvast een emmer zoeken.


10.48 uur: van de pot gerukt

Dit telefoontje is lastiger. Het is de bewoner die afgelopen vrijdag ook al belde over een wiebelende wc-bril. Vervelend, maar geen haastklus. Bovendien heb je vorige week al een opdrachtbon aangemaakt: over twee dagen komt er een monteur langs om de bril weer vast te zetten. Dat vindt de bewoner te lang duren, hij wil dat het probleem nú wordt opgelost. Je legt uit dat je het proces niet kunt versnellen, omdat het niet om een spoedreparatie gaat en de monteur een volle agenda heeft. De bewoner moppert; kan ‘ie geen collega van je spreken? Je legt uit dat die collega precies hetzelfde antwoord geeft. Uiteindelijk gaat hij overstag: vooruit, twee dagen wachten lukt nog wel.


14.05 uur: buurman strikes again

Zo, even een kopje thee en dan door naar de volgende beller. Dat is een bewoonster die belt met een heel ander verzoek: ze heeft overlast van haar bovenbuurman en wil dat Staedion ingrijpt. Ze is aardig overstuur, want de buurman heeft psychische problemen en vertoont daardoor moeilijk voorspelbaar gedrag. Ook vandaag ging het weer mis. Je legt uit dat dit nummer voor reparatieverzoeken is bedoeld, maar biedt aan om een notitie naar het thuisteam te sturen. De huismeester of bewonersconsulent zal de zaak dan oppakken.


16.52 uur: licht in de duisternis

Je laatste telefoongesprek van de dag is een opsteker: een dame van in de negentig belt om je te bedanken. Vorige week was haar keukenlampje stukgegaan. Ze kon het zelf niet vervangen en had ook niemand bij de hand die dat even voor haar wilde doen. Normaal gesproken komt Staedion niet langs om lampen in te draaien, maar in dit geval maakte je een uitzondering. Je stuurde de huismeester een bericht, die de zaak dezelfde middag oppakte. Zo maakte je de bewoonster blij: ze kan nu weer koken. Tevreden sluit je je lijn, klaar voor vandaag!

Jouw beslissingen maken de stad

Lekkage, een kapotte ruit of ijskoude verwarming: leuk is anders. Als medewerker Intake & Planning zorg jij dat defecten snel en vriendelijk en in een keer goed worden opgelost. Zo draag je heel concreet bij aan het thuisgevoel van onze bewoners en dus aan een betere stad. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat:

 • Reparaties goed worden ingepland, dan kunnen ze snel worden uitgevoerd.
 • Bewoners met andere vragen naar het juiste team worden doorverwezen.
 • Bewoners altijd een luisterend oor aan de lijn krijgen.
 • Ook onredelijke verzoeken redelijk worden opgelost, volgens het beleid van Staedion.

Dit heb je nodig 

 • Je bent klantvriendelijk en servicegericht en je hebt ervaring binnen een callcenter omgeving. Telefonische dienstverlening zit jou in het bloed.
 • Ervaring binnen de technische kant van de woningcorporatie sector is een grote pre. We vinden het belangrijk dat je snel aan de slag kunt.
 • Je hebt een mbo diploma, bij voorkeur in de technische hoek. Technisch inzicht is een must omdat je reparaties en de duur hiervan moet kunnen inschatten. Onze monteurs moeten hun werk doen met de input die ze van jou krijgen.
 • Je hebt inlevingsvermogen. Belangrijk, want als bewoners je bellen, ervaren ze iets vervelends. In de eerste plaats willen ze dan begrip.
 • Je kunt ook ‘nee’ verkopen, bijvoorbeeld wanneer bewoners onredelijke of onrealistische wensen hebben. Je blijft vriendelijk, maar ook stellig: nee is nee en dat kun je onderbouwen.
 • Je staat stevig in je schoenen. De meeste bellers zijn blij dat je ze helpt, maar er kunnen ook lastige telefoontjes tussen zitten. Daar trek je je niet teveel van aan.


Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 2.831,- en € 3.438,- op basis van een 36-urige werkweek
 • Een 24 tot 36-urige werkweek verdeeld over 3,4 of 5 dagen, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een werkplek in Wateringen. Je mag 50% van je tijd thuis werken. We zorgen voor goede voorzieningen zodat je je werk ook goed daar kunt uitvoeren.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract voor 24 tot 36 uur met uitzicht op een vast dienstverband. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.


Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Solliciteer dan direct, via de knop hieronder. Vragen? Neem dan contact op met Jennifer Vink via tel. 06-83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl.


Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!