Vacature

(Senior) Business Intelligence Specialist

Locatie
Den Haag
Afdeling
Financiën, ICT & Bedrijfsvoering
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Flinke porties data? Kom maar op. Of het nu gaat om gegevens over huurbetalingen, energielabels of doorlooptijden van reparatieverzoeken: jij maakt elke databrij helder. Zo beantwoord je vragen uit alle hoeken van onze organisatie. Je collega’s willen hetzelfde: inzicht. En daar zorg jij voor. Dag in dag uit analyseren? Nee hoor. Je vraagt, presenteert en overlegt met alle afdelingen, vooral met andere BI-specialisten en controllers.


Een typische werkdag

Half 9, maandagmorgen. Je stapt de trein uit en 5 minuten later zit je aan je bureau. Je hebt een drukke dag voor de boeg, dus je bereidt je voor op het overleg met de teamleider Huurincasso. Om 9.00 uur zit je met haar om de tafel. Jullie discussiëren over betalingsachterstanden bij bewoners. Hoe voorkomt Staedion dat ze nog meer financiële problemen krijgen? De eerste stap: achterhalen wie een huurschuld hebben. Dit zoek je meteen uit.


Je duikt in het datawarehouse en schrijft wat functies in Microsoft SQL Server. Hierdoor kun je het betalingsgedrag van bewoners heel gericht analyseren. Vervolgens maak je een rapport in Microsoft Power BI. Je ziet snel wie er meer aandacht nodig hebben. Je presenteert je resultaten aan het team, waarna je collega’s direct actie ondernemen. Dit verkleint de kans dat bewoners uit hun woning worden gezet. En daar doe je het voor.


Lunchtijd! Samen met collega’s loop je een rondje Malieveld. Daarna overleg je met de Tax manager. Hij geeft aan dat bewoners met een parkeerplek op maximaal 500 meter afstand van hun woning, geen btw hoeven te betalen. Maar om wie het gaat, is onbekend. Je lost dit op met een geometrische analyse. Je combineert allerlei data, verzamelt de ontbrekende gps-coördinatoren en berekent afstanden tussen woningen en parkeerplekken. Dit leg je tevens voor aan de Manager Vastgoedsturing, met een interactieve kaart in Power BI.


De dag is voorbij, maar je kijkt stiekem alweer uit naar morgen. Je neemt dan - samen met een multidisciplinair team - de datakwaliteit van Staedion onder handen. Want ook Staedion neemt steeds meer datagedreven beslissingen. Maar dan moet informatie wel op orde zijn. En blijven. Jouw rol hierin is belangrijk: je analyseert gegevens en maakt duidelijk wat beter kan. Interessante uitdaging!


Jouw inzichten maken de stad

Als (Senior) Business Intelligence Specialist bij Staedion bouw je mee aan een goedlopende organisatie. Zo kan Staedion haar werk beter doen, en dat is fijn voor de bewoners. Je werkt met allerlei data, en dat maakt je werk divers. Soms presenteer je inzichten over reparaties aan de afdeling Dagelijks onderhoud, dan overleg je weer met een BI-specialist over een analyse die niet klopt. Je houdt je onder andere bezig met:

 • Inzichten creëren, jij maakt complexe data begrijpelijk.
 • Alle datasystemen, waaronder het ERP-systeem.
 • Het datawarehouse, waarin alle datasystemen samenkomen. Hier leg je middels SQL queries verbanden tussen data en creëer je inzichten.
 • Rapportagetools om je inzichten te presenteren. Je werkt bijvoorbeeld met Microsoft Power BI en Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS).

Dit heb je nodig

 • Een zwak voor data. Maar dat hoeven we jou niet uit te leggen.
 • Kennis over databases en datastructuren, minimaal op hbo-niveau.
 • Affiniteit met Microsoft SQL Server. Je tweede taal is SQL.
 • Interesse in organisaties. Het is niet alleen pure IT, maar ook gesprekken voeren en processen doorgronden om tot de juiste inzichten te komen.
 • De vaardigheid om prioriteiten te stellen. Er komt veel op je af, dus je weet wat eerst moet.
 • Een innovatiedrive. Je wilt je werk elke dag beter doen.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 3.969 ,- en € 5.903 ,- bruto, op basis van 36 uur. Op basis van je ervaring word je ingedeeld in schaal J of K.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.


Over Staedion: samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.


Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Solliciteer dan direct, via de knop hieronder. Vragen? Neem dan contact op met Franklin Brandsma, recruiter via tel. 06 - 83 27 86 69/ franklin.brandsma@staedion.nl

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!