Vacature

Senior Consulent Woonfraude

Locatie
Den Haag
Afdeling
Wonen & Samenleven
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Staedion is op zoek naar een senior consulent woonfraude. Wij hebben aanpak van onrechtmatige bewoning hoog op de agenda staan. Aan jou de taak om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het creëren van een effectief woonfraudebestrijdingsteam.

Jouw beslissingen maken de stad

Om een belangrijke bijdrage te leveren aan het aantal nieuwe verhuringen is het van belang dat Staedion zorgt dat op een eerlijke en transparante manier de verdeling van sociale huurwoningen voor de doelgroep bewerkstelligd wordt. Je maakt onderdeel uit van het team woonfraude waarbij jij medeverantwoordelijk en inhoudelijk coördinerend bent voor de voortgang en het behalen van deze resultaten.

Jouw werkweek bestaat voor ongeveer de helft uit het onderzoeken van dossiers en deze samen met de andere collega’s oppakken. Ook zorg je ervoor dat jouw constateringen goed en nauwkeuring worden vastgelegd. In de andere helft van je taken stuur je het team van 4 consulenten Woonfraude functioneel aan. Dit betekent dat je (ondersteund door diverse informatiebronnen) de collega’s de juiste handvatten biedt om kansrijke dossiers op te pakken. Hiertoe ben je ook projectleider van onze datagedreven aanpak die we in 2023 verder vorm geven. Projectmatig werken is voor jou bekend terrein. Je weet enerzijds een balans te vinden tussen onze rol als sociale verhuurder en anderzijds hou je rekening met de doelstellingen van het woonfraudeteam. Daarnaast zoek je actief de samenwerking met externen om te leren en te informeren binnen de regels van de AVG. Je maakt afspraken met onze stakeholders over samenwerkingsverbanden en zorgt waar nodig dat deze juridisch is getoetst. Je werkt nauw samen met alle interne afdelingen die te maken hebben met onze klanten om de juiste prioriteiten in de juiste aandachtsgebieden te leggen en waardevolle informatie te verzamelen.

Het team woonfraude wordt aangestuurd door de teamleider Sociaal Beheer & Woonfraude. Je draagt zorg voor een goede periodieke rapportage over de voortgang en zorgt in samenspraak met de teamleider voor een juiste sturing en aanpak op dossiers.

Dit heb je nodig

 • Een diploma in de maatschappelijk of juridische richting. Je hebt feeling bij juridische dossiers.
 • Handhavingsvermogen. Je bent in deze rol een handhaver en geen hulpverlener.
 • Een resultaat- én klantgerichte aanpak: je weet de juiste wegen te bewandelen om resultaten te behalen en komt met vernieuwende ideeën. Jij gaat tot het uiterste. 
 • Goede communicatieve vaardigheden: zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je straalt vertrouwen uit en weet mensen te inspireren om te werken aan een gezamenlijk doel.
 • Je bent in staat een projectaanpak en planning op te stellen en hier effectief op te sturen.
 • Goede netwerk skills: bedreven in het onderhouden van in– en externe contacten.
 • Een enthousiaste, positieve en oplossingsgerichte werkhouding. Je werkt graag samen in een team. 
 • Je voelt de uitdaging. Je kan niet wachten om te starten om een onderdeel uit te maken van deze “onderneming”.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een salaris tussen de € 3716,- en € 4887,- bruto, op basis van 36 uur schaal I.
 • Een flexibel indeelbare werkweek waar we wel verwachten dat jij ook flexibel bent. Team Woonfraude werkt ook met regelmaat buiten de vaste werktijden.  Je vindt het leuk om ook buiten de normale kantoortijden met je collega’s op onderzoek te gaan in de wijk.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen stad?

Neem dan contact op met Jennifer Vink 06 – 83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl.

Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!