Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heeft u geen spoedmelding, bel ons dan op een andere dag.

Vacature

Senior Financial Controller

Collega Nasira met Den Haag op de achtergrond
Locatie
Den Haag
Afdeling
Financiën, ICT & Bedrijfsvoering
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Zin om aan de slag te gaan met complexe rapportages bij de grootste woningcorporatie van Den Haag? Als senior financial controller geef je advies bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken. Daarnaast stuur je functioneel het team financial controllers aan bij het opstellen van de jaarrekening en verantwoording richting onze toezichthouders. Om deze processen te stroomlijnen, zoeken we een bruggenbouwer met minimaal drie jaar ervaring.


Je baan in het kort

 • Je werkt op de afdeling Financiën & Verslaglegging, die verder bestaat uit zes (senior) financial controllers, een tax manager en een manager.
 • Jouw belangrijkste taak is het coördineren van het proces rondom de (meerjaren)begroting en dPi. Tijdens dit traject werken wij in WALS/FMP. WALS is een simulatiemodel waarmee toekomstige financiële prestaties van corporatiebeleid worden geprognosticeerd.
 • Daarnaast is het mede jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat het (geconsolideerde) jaarrekeningtraject van Staedion vlekkeloos verloopt.
 • Tevens coördineer je de werkzaamheden rondom andere financiële rapportages, denk aan tertaal- en maandrapportages.
 • Als financieel professional geef je mede vorm aan het financiële beleid, en ondersteun je het management bij alle facetten van de planning-en-controlcyclus.
 • Je volgt actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet, bent op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving en maakt makkelijk de vertaalslag naar de organisatie.

Jouw aandachtsgebied is breed. Je bent de spin in het web en weet het eerste aanspreekpunt te zijn voor de organisatie als het gaat om overstijgende zaken op het gebied van Financiën & Verslaglegging. Je bent mede verantwoordelijk voor de goede uitvoering van ketensamenwerking binnen Financiën, met andere afdelingen en externe partijen.


Een typische uitdaging

Als het om de jaarrekeningcontrole gaat, ben jij samen met je collega senior financial controllers in de lead. Een grote klus: voor een juiste en tijdige verslaglegging heb je informatie nodig uit alle hoeken van de organisatie. Heeft de accountant vragen over de inhoud van de jaarrekening? Bijvoorbeeld wat de hoogte van een bepaalde voorziening is of hoe een specifiek aanbestedingstraject precies is verlopen? Dan moet je terug naar de betreffende afdeling en collega.


Uiteraard: deze collega heeft het druk en weinig tijd – net als jij. Maar de accountant oefent druk uit en je hebt met spoed een antwoord nodig. Gelukkig zijn we bij Staedion altijd bereid om elkaar te helpen. En omdat jij het hele jaar door je contacten goed onderhoudt, kost het je weinig moeite om snel de juiste aanvullende gegevens op te halen.

Dit heb je nodig

 • Een hbo of wo-diploma bedrijfseconomie of accountancy.
 • Minimaal drie jaar ervaring met het opstellen van jaarrekeningen, periodieke verantwoordingen, begrotingen en meerjarenramingen, het liefst bij een corporatie.
 • Ervaring in het functioneel aansturen van een team.
 • Uitstekende kennis van Excel i.v.m. WALS
 • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op papier.
 • Een procesmatige en zelfstandige manier van werken, een initiatiefrijke instelling en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Gewend te werken met deadlines en focus op resultaat.


Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 4.367,- en € 5.903,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.


Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Frank Raymakers via 070 -376 75 11  of Franklin Brandsma via 06 83 27 86 69. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Recruiter Jennifer Vink van Staedion

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of opmerkingen over een vacature? Neem gerust contact op met onze recruiter Jennifer Vink.

06 - 83 48 87 67

recruitment@staedion.nl

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Dit is de sollicitatieprocedure

1:Welkom! Je sollicitatie is binnen.We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
        2: Telefonisch interview. We bellen je op om kennis te maken.
        3: Eerste gesprek. We spreken je op kantoor of via Teams.
        4: Assessment (mogelijk). We bekijken samen je expertise.
        5: Vervolggesprek. Je gaat nog eens in gesprek met anderen.
        6: Check check. We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.
        7: Contractvoorstel. Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.
        8: In dienst. Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!
 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen.

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!