Vacature

Senior Financial Controller

Collega Nasira met Den Haag op de achtergrond
Locatie
Den Haag
Afdeling
Financiën, Bedrijfsvoering & ICT
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Zin om aan de slag te gaan bij één van de vooruitstrevendste woningcorporatie van Den Haag? Ben jij een ervaren financial die gericht is op samenwerken en verbinden en graag resultaten behaalt? Solliciteer dan op de functie senior financial controller. Als senior financial controller geef je advies bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken. Daarnaast stuur je, samen met de andere twee seniors, functioneel het team financial controllers aan bij het opstellen van de begroting, tertaalcijfers, jaarrekening en diverse externe rapportages.. Om deze processen te stroomlijnen, zoeken we een bruggenbouwer met minimaal drie jaar ervaring.

Je baan in het kort

 • Jouw belangrijkste taak is het coördineren van het proces rondom de (meerjaren)begroting.
 • Daarnaast is het mede jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat het (geconsolideerde) jaarrekeningtraject van Staedion vlekkeloos verloopt.
 • Tevens coördineer je de werkzaamheden rondom andere financiële rapportages, denk aan tertaal- en maandrapportages.
 • Als financieel professional geef je mede vorm aan het financiële beleid, en ondersteun je het management bij alle facetten van de planning-en-controlcyclus.
 • Je volgt actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet, bent op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving en maakt makkelijk de vertaalslag naar de organisatie.
 • Je werkt op de afdeling Financiën & Verslaglegging, die bestaat uit zeven (senior) financial controllers, een tax manager, coordinator subsidies en een manager.

Jouw aandachtsgebied is breed. Je bent de spin in het web en weet het eerste aanspreekpunt te zijn voor de organisatie als het gaat om overstijgende zaken op het gebied van Financiën & Verslaglegging. Je bent mede verantwoordelijk voor de goede uitvoering van samenwerking binnen Financiën, met andere afdelingen en externe partijen.

Dit heb je nodig

 • Een hbo of wo-diploma bedrijfseconomie of accountancy.
 • Minimaal drie jaar ervaring met het opstellen van jaarrekeningen, periodieke verantwoordingen, begrotingen en meerjarenramingen, het liefst bij een corporatie.
 • Ervaring in het functioneel aansturen van een team.
 • Uitstekende kennis van Excel
 • Ervaring met vastgoed of in de corporatiesector is een pré (maar geen must).
 • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op papier.
 • Een procesmatige en zelfstandige manier van werken, een initiatiefrijke instelling en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Gewend te werken met deadlines en focus op resultaat.

We zijn enthousiast als je de volgende eigenschappen hebt: kwaliteitsbewustzijn (je stimuleert en helpt anderen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun werk), probleemanalyse (je legt verbanden en ziet de grote lijnen), organisatiebewustzijn (je weet welke stappen je moet nemen om je doel te bereiken), omgevingsbewustzijn (je bent op de hoogte van externe ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar advies), en je bent goed in plannen en organiseren (je stelt prioriteiten en verwerkt ze in je planning).


Dit krijg je ervoor terug

Een maatschappelijke functie waarin je meebouwt aan een nóg mooiere stad. Dat doe je vanuit ons gezellige kantoor in hartje Den Haag, tegenover het Centraal Station. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk, en daarom belonen we je voor elke kilometer die je fietst. Ook vergoeden we je ov-kosten volledig. Als kers op de taart hebben we een aantrekkelijk fietsplan: koop je een nieuwe fiets, dan geven wij je tot € 500 terug. Verder krijg je:

 • Een salaris tussen de € 4.367,- en € 5.903,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een op maat gemaakt inwerkprogramma
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen door het volgen van studies en trainingen.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Wij doen dit met 450 collega’s. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. We hebben een balanstotaal van ruim € 6 miljard en investeren jaarlijks circa € 250 miljoen. Samen thuis, voor nu en later

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan contact op met Frank Raymakers via 070 - 376 7511 of Franklin Brandsma via 06 83 27 86 69. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!