Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heb je geen spoedmelding? Bel ons dan op een andere dag. Wil je een reparatie melden? Dit kan online via de knop 'Reparatie melden'.

Vacature

Senior Functioneel Beheerder

Locatie
Den Haag
Afdeling
Business Informatie Technologie (BIT)
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Om onze huurders zo goed mogelijk van dienst te zijn, kijkt Staedion altijd wat er beter kan. Als senior functioneel beheerder bij Staedion zorg je ervoor dat de bedrijfsprocessen optimaal ondersteund worden door de informatievoorziening. Ben jij een ervaren senior functioneel beheerder, vertaal je gebruikerswensen moeiteloos naar de mogelijkheden van informatiesystemen en kun je anderen overtuigen van je voorstellen? En vind je het leuk om vanuit jouw rol dé verbinder te zijn? Dan ligt er een mooie baan op je te wachten bij een organisatie met een groot maatschappelijk hart.


Een typische werkdag

Andere tijden, nieuwe ritmes. Je werkte een paar dagen vanuit huis, maar vandaag is weer een kantoordag. Rond half negen eerst een kop koffie, dan richting de dagstart. Even horen wat er speelt bij je collega’s. Als senior functioneel Beheerder ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het applicatielandschap. Om dit te bewerkstelligen heb je uiteraard je collega’s functioneel beheer waar nodig en je weet hen met je coachingsskills goed op weg te helpen om samen de doelen van BIT (Bedrijfsvoering en Information Technology) te bereiken.

Jouw aandachtsgebied is breed. Je bent de spil in het web en weet het eerste aanspreekpunt te zijn voor de organisatie als het gaat om overstijgende zaken op het gebied van Functioneel Beheer. Je bent mede verantwoordelijk voor de goede uitvoering van ketensamenwerking binnen BIT, met andere afdelingen en externe partijen.

Grofweg bestaat je werk uit een aantal onderdelen: je helpt incidenten binnen applicaties oplossen en bent daar naast leidend bij het opstellen van functionele eisen voor informatiesystemen en het opstellen van testplannen.
Daarnaast ben je leading als het gaat om het doen van verbetervoorstellen en het zorgdragen dat er ook iets mee gedaan wordt. Daarnaast ben je een eerste aanspreekpunt voor de functioneel beheerders en het management van BIT.

Samen met projectmanagers, de proces & informatie analisten en de functioneel beheerders weet je als geen ander hoe een nieuwe functionaliteit tot nu toe presteert. Samen met een projectgroep evalueer je resultaten – maar ook de verbeterpunten. Vanuit jouw rol bekijk je welke functioneel beheerder je hierin meeneemt en wie ermee aan de slag gaat.


Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Het implementeren van procesoptimalisaties en vernieuwingen.
 • Het uitvoeren van het informatiebeleid van de organisatie.
 • De functionele aansturing geven aan de uitvoering van de dagelijkse operationele processen.
 • Het coachen van de collega’s van het team Functioneel Beheer.
 • (Naast de teamleider) ben je het aanspreekpunt binnen de organisatie voor (afdeling)overstijgende zaken.
 • Het opmerken van verbeterpunten en zorgen voor de realisatie hiervan.


Jouw beslissingen helpen Staedion vooruit

Als senior functioneel beheerder bij Staedion bouw je mee aan Den Haag. Binnen onze woningcorporatie zijn we continu bezig met verbeteren. Eerlijk: we hebben al flinke stappen gezet, maar er valt ook nog het nodige te winnen – vandaar onze omvangrijke backlog. We betrekken je in het complete traject, van bedenken, testen en inrichten tot beheren en verbeteren. Dit doe je in het kort:

 • Je opereert op het snijvlak van business en IT, wat inhoudt dat je wordt aangestuurd door de afdeling BIT (Business Informatie Technologie). Door bruggen te bouwen, help je de tevredenheid van zowel onze huurders als medewerkers vergroten.
 • Je stelt samen met gebruikers en Proces- en Informatie Analisten (acceptatie)testplannen op en begeleidt en zorgt dat de uitvoering bij de juiste Functioneel Beheerder terecht komt . Ook neem je de business proactief mee in je voorstellen.


Dit heb je nodig

 • Een afgeronde hbo-opleiding en ervaring met informatiemanagement, bedrijfsinformatie of -kunde.
 • Minimaal drie jaar ervaring met functioneel beheer.
 • Ervaring met het functioneel aansturen van een team.
 • Kennis en ervaring met BiSL en agile werken. 
 • Analytisch vermogen, communicatieve en didactische vaardigheden en gevoel voor een gezonde balans tussen zelfstandig opereren en samenwerken.
 • Gevoel voor stakeholdermanagement, je begrijpt en overziet verschillende belangen en maakt zo de juiste keuzes.
 • De natuurlijke aanleg om contact te leggen en onderhouden met leveranciers en (kern)gebruikers, en het doorgronden van hun werkwijze en wensen. 
 • Ook handig: je hebt ervaring met requirements opstellen.


Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 3.969,- en € 5.361,- bruto, op basis van 36 uur.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.


Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.


Interesse?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan contact op met Franklin Brandsma, corporate recruiter via 06-83278669 of recruitment@staedion.nl of Sjoerd Feenstra, Business Informatie Technologie via sjoerd.feenstra@staedion.nl. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Recruiter Jennifer Vink van Staedion

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen of opmerkingen over een vacature? Neem gerust contact op met onze recruiter Jennifer Vink.

06 - 83 48 87 67

recruitment@staedion.nl

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Dit is de sollicitatieprocedure

1:Welkom! Je sollicitatie is binnen.We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
        2: Telefonisch interview. We bellen je op om kennis te maken.
        3: Eerste gesprek. We spreken je op kantoor of via Teams.
        4: Assessment (mogelijk). We bekijken samen je expertise.
        5: Vervolggesprek. Je gaat nog eens in gesprek met anderen.
        6: Check check. We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.
        7: Contractvoorstel. Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.
        8: In dienst. Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!
 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen.

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!