Vacature

Stafadviseur

Locatie
Den Haag
Afdeling
Wonen & Samenleven
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je bijdraagt aan de leefbaarheid binnen het werkgebied van Staedion? Heb je ruime ervaring met het ondersteunen en adviseren van directie en managers en beschik je over kennis van plan- en beleidsvorming in de volkshuisvesting en/of het sociaal domein? Dan is de functie van Stafadviseur Wonen & Samenleven bij Staedion iets voor jou!

Dit ga je doen

Als Stafadviseur Wonen & Samenleven ben je verantwoordelijk voor het faciliteren van het proces van menings- en besluitvorming binnen Wonen & Samenleven. Je ondersteunt het managementteam om te komen tot efficiënte en effectieve besluitvorming en adviseert op integrale plannen, beleids- en projectvoorstellen. Je zorgt voor de borging van de kwaliteit van input en de samenhang en synergie tussen verschillende disciplines. Ook heb je een belangrijke coördinerende rol in de totstandkoming van het jaarplan en de sturing op de (kwantitatieve en kwalitatieve resultaten. Je bent sparringpartner van de directeur en geeft gevraagd en ongevraagd advies over hoe het reilt en zeilt binnen de directie. Daarmee draag je bij aan een lerende organisatie die dienstverlening en samenwerking hoog in het vaandel heeft.

Als Stafadviseur Wonen & Samenleven maak je deel uit van de staf Wonen & Samenleven en participeer je in het managementteam als adviseur en inhoudelijk secretaris. In die laatste rol bereid je het wekelijkse MT overleg voor. Ook zorg je dat de directeur inhoudelijk voorbereid is voor het wekelijkse Directieteam overleg (coördinatie van de inbreng waarbij je het belang voor de Directie Wonen& Samenleven vooropstelt). Je werkt samen met betrokken disciplines binnen en buiten Wonen & Samenleven om tot de beste resultaten te komen.

Jouw beslissingen maken de stad

Als Stafadviseur Wonen & Samenleven bouw je mee aan Den Haag. In deze complexe omgeving heb jij als adviseur directe invloed op de stad en haar bewoners. In het kort ben je hiervoor verantwoordelijk:

 • Je hebt een belangrijke rol in het faciliteren van een goed verloop van het MT, van de prestatiedialoog in het MT en DT en de MT heidagen.
 • Je identificeert mogelijkheden voor continu verbeteren en je adviseert het MT hierover.
 • Je biedt ondersteuning en advies bij de voorbereiding van presentaties, rapportages en andere documenten.
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor zowel interne als externe contacten, met name als die er nog niet is en bij nieuwe initiatieven.
 • Je pakt desgevraagd of waar nodig taken en projecten op, met name gericht op het opstarten of het brengen van versnelling.
 • Je draagt bij aan het efficiënt functioneren van de directie en het behalen van de gestelde doelen door kritisch mee te denken, te signaleren en te adviseren.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 3.969,- en € 5.361,- bruto, op basis van 36 uur (schaal J).
 • Een 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Dit heb je nodig

 • Afgeronde relevante opleiding op hbo/wo-niveau.
 • Ruime ervaring met het ondersteunen en adviseren van directie en managers.
 • Kennis van plan- en beleidsvorming in de volkshuisvesting en/of het sociaal domein.
 • Ervaring met het maken van integrale plannen, beleids- en projectvoorstellen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden.
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Resultaatgericht en samenwerkingsgericht.
 • Ervaring met procesmanagement en projectmatig werken.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Kortom, ben jij een gedreven en nieuwsgierige Stafmedewerker Wonen & Samenleven die zich graag inzet voor de maatschappij en wil jij bijdragen aan een betere leefomgeving voor onze huurders? Dan is deze functie bij Staedion iets voor jou! Solliciteer nu en maak de stad! Vragen? Neem dan contact op met Jennifer Vink via tel. 06-83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!