Vacature

Teamleider Leefbaarheid & Participatie

Locatie
Den Haag
Afdeling
Wonen & Samenleven
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Staedion verhuurt ruim 44.000 woningen in Den Haag en omstreken. Een uitgestrekte regio, met veelzijdige buurten. Van Ypenburg tot Scheveningen iedere wijk is anders en dat vraagt specifieke zorg en aandacht. Aan jou als teamleider Leefbaarheid & Participatie de taak om dat op rolletjes te laten lopen. Je beheert de budgetten, stuurt collega’s aan, maar biedt ook een luisterend oor wanneer ze dat nodig hebben. Als aanspreekpunt voor het management én onze medewerkers, weet je precies de juiste balans te vinden tussen overtuigen en luisteren.

Je baan in het kort

 • Je stuurt 2 functiegroepen aan. De functiegroep Consulenten Leefbaarheid & Participatie en het Team Fysieke Leefbaarheid. Jij bent de leidinggevende en eindverantwoordelijke.
 • Je stelt samen met drie andere teamleiders onze wijkteams – bestaande uit consulenten leefbaarheid & participatie, consulenten sociaal beheer en wijkbeheerders – samen: zo zorg je ervoor dat de juiste mensen op de juiste plekken worden ingezet.
 • Als teamleider beheer je budgetten, stuur je collega’s aan en bied je ook een luisterend oor wanneer dat nodig is.
 • Je vertaalt de wensen en verwachtingen van ons management naar praktische informatie waar de wijkteams mee aan de slag kunnen.
 • Met de andere teamleiders zorg je ervoor dat ieder wijkteam dezelfde processen en protocollen volgt – zo werken we uniform en zijn teamleden onderling uitwisselbaar.
 • Je draagt verantwoordelijkheid voor je team, dat betekent naast leidinggeven ook coachen en luisteren.

Een typische uitdaging

Staedion verhuurt ruim 44.000 huizen in wel tien verschillende wijken van Den Haag. Een bruisende stad, waarin elke buurt anders is en z’n eigen uitdagingen kent. Dat vraagt om aandacht, en zorg op maat. Daarom zetten onze consulenten en wijkbeheerders zich stuk voor stuk in om de omgeving mooier, veiliger en leefbaarder te maken. Verdeeld over zes teams met verschillende focuspunten pakt iedereen de taken op die daarbij horen: van woonfraude tot veiligheid en van verbinding tussen bewoners tot huismeesterschap.
Kampen bewoners met overlast- of participatievraagstukken? Geen probleem, onze teams kennen de buurt als geen ander en weten precies wat er speelt. Aan jou de taak om hun werkzaamheden te coördineren, samen met je twee medeteamleiders. Je bent verantwoordelijk voor collega’s in twee van de zes functiegroepen, die worden verspreid over tien verschillende wijkteams. Zo bestaat elk wijkteam uit collega’s van iedere functiegroep en zijn alle expertises dus vertegenwoordigd.

Omdat elke buurt de aandacht verdient die het nodig heeft, is het belangrijk dat iedereen vanuit dezelfde principes, overtuigingen en afspraken werkt. Of het nu gaat om rapportages, werkschema’s, bezetting of protocollen: zoveel mensen, zoveel meningen, maar de vier teamleiders hakken gezamenlijk uiteindelijk de knopen door.

Dit heb je nodig

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring in een leidinggevende rol
 • Slagkracht: je wilt graag verandering zien en gaat daarvoor wat reuring niet uit de weg
 • Zorg en aandacht voor collega’s – en de mens áchter de medewerker
 • Warme zakelijkheid: je zorgt voor een prettige balans tussen het management en je team

Dit krijg je ervoor terug
De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 3.969,- en € 5.361,- bruto, op basis van 36 uur schaal J.
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.
Interesse om mee te bouwen aan de stad?

Neem dan contact op met Jennifer Vink via recruitment@staedion.nl of telefonisch via 06 - 83 48 87 67. Heb je inhoudelijke vragen neem dan contact op met Jurrian Koks via jurrian.koks@staedion.nl of telefonisch via 06 - 57 29 75 39. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.


Een assessment zal eventueel onderdeel zijn van het selectieproces.


Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!