Vacature

Treasurer

Locatie
Den Haag
Afdeling
Financiën, ICT & Bedrijfsvoering
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Als Treasurer bij Staedion reguleer je de geldstromen van een woningcorporatie met een groot maatschappelijk hart. Door efficiënt financiering aan te trekken, kunnen we voor onze huurders écht een verschil maken. Zo besparen we namelijk kosten en blijven er meer middelen over om onze woningen in Den Haag comfortabel, veilig en betaalbaar te houden.

Dit ga je doen

• Je helpt treasury-vraagstukken oplossen. Dat doe je door bij te dragen aan de financieringstrategie, het daarop gebaseerde beleid en de organisatie. Je borgt de korte- en lange termijn financiering, adviseert over financieringsproducten (DAEB en niet-DAEB) en stelt jaarplannen op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het cashmanagement en liquiditeitsprognoses.

• Je bent (deels) verantwoordelijk voor overige treasury gerelateerde vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activa-passiva transacties, afgeleide financiële producten of doorontwikkeling van het treasury systeem.

• Je onderhoudt relaties met banken en andere financiële partijen. Je begeleidt commerciële financieringen en je bent verantwoordelijk voor corporate finance. Als aanvulling hierop onderzoek je, al dan niet vanuit werkgroepen, ook alternatieve financieringsmogelijkheden.

• Je bent verantwoordelijk voor eenduidige en tijdige informatievoorziening. Dat betekent niet alleen dat je binnen aanvaardbare risico’s en tegen zo laag mogelijke prijzen financieringen afsluit, maar ook dat je toeziet op de kwaliteit van verschillende treasury-rapportages. Denk aan (kwartaal)rapportages, risicoanalyses en transactievoorstellen.

• Je overziet de treasury-risico’s. Je verleent bijvoorbeeld pas mandaat om transacties aan te gaan als het transactievoorstel is goedgekeurd. Door de ontwikkelingen op de rentemarkt op de voet te volgen, kun je handig inspelen op kansen en bedreigingen. Verder monitor je risico’s vanuit het toezichtskader van toezichthouders en banken, en de scores van Staedion hierop.

Een typische uitdaging

Periodiek moeten onze leningen bij kredietverstrekkers worden geherfinancierd en daarnaast ook de investeringsopgave van Staedion; jij beslist samen met je collega’s wat voor krediet Staedion precies gaat aantrekken. Kiezen jullie voor een vaste rente of toch een variabele? En sluiten we dit af met een looptijd van 5 jaar of juist langer?

Om de beste keuze te kunnen maken, bepaal je eerst hoe de specifieke financiering past binnen de financieringsstrategie. De afwegingen die je met het team maakt, leiden uiteindelijk tot een besluit. Jullie kiezen ervoor om de lening voor 20 jaar vast te zetten tegen een vaste rente. Jij maakt het in orde en zorgt voor de terugkoppeling.

Dit heb je nodig

• Een master in een financiële richting of een afgeronde opleiding tot Register Treasurer.

• Ervaring met liquiditeitsbeheersing, bij voorkeur bij een andere corporatie of commerciële vastgoedpartij.

• Bedrijfskundig inzicht, waarmee je de impact van oplossingen op de totale organisatie overziet.

• Een integere werkhouding, gevoel voor relatiemanagement en een sterke uitdrukkingsvaardigheid.

Dit krijg je ervoor terug

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

• Een salaris in schaal L (€ 4710,- tot € 6544,-) of M (€ 5139,- tot € 7345,-) , (afhankelijk van kennis en/of ervaring) op basis van 36 uur.

• Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Staedion: samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan contact op met ons via recruitment@staedion.nl, wij zorgen ervoor dat je dan wordt teruggebeld. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!