Vacature

Wijkbeheerder

Locatie
Den Haag
Afdeling
Wonen & Samenleven
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Staedion verhuurt zo’n 44.000 woningen, winkels en bedrijfsruimten, en is daarmee de grootste woningcorporatie in de regio Den Haag. Samen met huurders en partners werkt Staedion aan een prettige woonomgeving. De afdeling wijkbeheer is binnen de directie “Wonen & Samenleven” verantwoordelijk voor het behouden en / of verbeteren van de leefbaarheid binnen de verschillende wijken. De bijdragen van de afdeling Wijkbeheer zijn georganiseerd in meerdere wijkteams, aangestuurd door de manager en een drietal teamleiders. Als wijkbeheerder ben je het aanspreekpunt voor bewoners en zorg je voor ‘schoon, heel en veilig’ en draag je bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in wijken.

Je baan in het kort

 • Je bent de contactpersoon voor huurders en externe partijen.
 • Je zorgt ervoor dat de woon- en leefregels gehandhaafd worden. Bij overlast neem je maatregelen in samenwerking met collega’s en stakeholders (zoals politie of gemeente).
 • Je signaleert (technische) gebreken, vervuiling en vandalisme en lost deze zelfstandig of met behulp van collega’s of externe dienstverleners op.
 • Je hebt inzicht in verbetermogelijkheden en je biedt ondersteuning bij activiteiten en projecten in het kader van bewonersparticipatie en leefbaarheid.
 • Je registreert het verloop en de afhandeling van de gemelde issues.

Jouw werk maakt de stad

‘Wijkbeheer’ is binnen de directie ‘Wonen en Samenleven’ verantwoordelijk voor het behouden en / of verbeteren van de leefbaarheid in brede zin binnen de verschillende wijken. Dat doen zij door:

 • het stimuleren van diverse vormen van bewonersparticipatie
 • in overleg met externe stakeholders concretiseren en realiseren van leefbaarheidsprojecten
 • het fungeren als primair aanspreekpunt voor bewoners vanuit onder andere de rol van wijkbeheerders en huismeesters;
 • het afhandelen van concrete probleemsituaties in het kader van sociaal beheer, zoals overlast, veiligheid, woonfraude e.d.; een en ander gericht op het borgen van de naleving van wettelijke en contractuele afspraken en voorwaarden in de verhuur van woningen.

De verschillende bijdragen van Wijkbeheer zijn georganiseerd in meerdere gebiedsteams, aangestuurd door de manager en een drietal teamleiders. Het team van wijkbeheerders bestaat uit wijkbeheerders en huismeesters. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor bewoners in de wijk/het complex, zorgen voor een ‘schone, hele en veilige’ woonomgeving en zijn de ‘ogen en oren’ in de wijk/het complex. Daarmee verbeteren zij de leefbaarheid in de wijken. De wijkbeheerders en huismeesters nemen deel aan de wijkteams. De Wijkbeheerders zijn gericht op de toegewezen wijk.

Dit bieden wij:

De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:

 • Een salaris tussen de € 2691,- en € 3202,- bruto, op basis van 36 uur schaal E.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.


Dit heb je nodig:

 • mbo-3 werk- en denkniveau;
 • ervaring met wijkbeheer in brede zin en de rol en bijdragen daarin van externe stakeholders;
 • inzicht in de rol en bijdragen van externe dienstverleners;
 • kennis van en ervaring met het sociaal beheer, bewonersparticipatie en leefbaarheid;
 • technische basiskennis

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.


Interesse om mee te bouwen stad?

Neem dan contact op met Jennifer Vink 06 – 83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Serina du Chatinier  via 06 - 10 23 25 79 of sdc@staedion.nl . Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!