Mijn Staedion
samen
werken

  ' Start bouw betaalbare en duurzame appartementen aan Haverkamp' - 17.09.2020

  Op woensdag 16 september jl. hebben bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van woningcorporatie Staedion en directeur Bart Maas van Thunnissen het bouwbord van Haverkamp onthuld. Op deze locatie in Mariahoeve realiseert Staedion 43 duurzame appartementen in de sociale huursector. De woningen zijn bijna energieneutraal. Thunnissen is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de appartementen.  Het ontwerp is van Bureau 070.

  1760_FvdB_20200916.jpg
  Bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski vertelt: “Wij zijn blij dat wij ook hier weer betaalbare én duurzame woningen kunnen realiseren. Zo dragen wij bij aan de beschikbaarheid van woningen voor huurders die minder kunnen besteden. En aan het verduurzamen van de stad.”
   
  “Vanuit de Design & Build uitvraag konden wij maximale waarde bieden en een kwalitatieve invulling geven aan dit project, die perfect aansluit op de duurzaamheidsambities van Staedion. Wij kijken er ongelofelijk naar uit om op deze plek in Den Haag een aantrekkelijke, duurzame nieuwe woonomgeving te realiseren”, aldus Bart Maas, directeur Thunnissen.

  Compacte woningen


  Er komen driekamer appartementen van circa 60 m2 aan Haverkamp. De woningen op de begane grond krijgen een terras aan het openbaar groen. De overige woningen hebben allemaal een balkon. Deze compacte woningen zijn heel geschikt voor  tweepersoonshuishoudens. Alle woningen krijgen een energielabel dat vergelijkbaar is met A+. Dit betekent dat de woningen een zeer laag energieverbruik hebben.

  Duurzaam label


  Elk appartement wordt voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm water. Er is goede isolatie door kunststof kozijnen met triple glas. De woning wordt via vloerverwarming verwarmd en in de zomer gekoeld. De bewoners gebruiken geen gas meer, maar kunnen koken op inductie. Op het dak komen zonnepanelen voor de opwekking van elektrische energie.

  Veilige start


  Bij een officiële bouwstart zijn normaal gesproken omwonenden en andere betrokkenen op de bouwlocatie aanwezig. Door het coronavirus is dit plan aangepast.
   
  De appartementen worden naar verwachting in het 2e kwartaal van 2021 opgeleverd.

  Deel dit artikel: