Mijn Staedion

Maanplein

Staedion vindt het belangrijk dat er voldoende betaalbaar woningaanbod is in Den Haag. Daarom bouwt Staedion, samen met ontwikkelaar Brecod, 140 sociale huurwoningen aan het Maanplein. Zo zorgen we ervoor dat mensen met een bescheiden inkomen goed in Den Haag kunnen wonen. 

Eyecatcher van de Binckhorst
Aan het Maanplein in de Binckhorst wordt gewerkt aan de herontwikkeling van het voormalige KPN-kantorencomplex naar een aantrekkelijk, levendig gebied voor wonen, werken en (recreatie)voorzieningen. De vrije sectorappartementencomplexen zijn bijna allemaal opgeleverd en bewoond. Met het nieuwe woongebouw, genaamd Elara, voor sociale huurwoningen zorgt Staedion voor een gevarieerd woonaanbod. Het complex wordt gerealiseerd op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt met haar hoogte van ongeveer 50 meter een echte eyecatcher en daarmee de entree van de Binckhorst. 

Duurzame woningen voor ouderen, starters en kleine gezinnen
De woningen bestaan uit 136 driekamerappartementen en vier tweekamerappartementen. De appartementen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook is er veel groen en zijn er mooie binnenplaatsen op het Maanplein. In het onderste deel van het complex (de plint) komt een commerciële ruimte van 382 m2.

Onderdeel van een nieuw stuk stad
Het Maanplein ontwikkelt zich steeds meer tot een bruisend woon- en werkgebied. Het is een nieuw en dynamisch gebied met station Voorburg op loopafstand, dichtbij de A12 en het centrum van Den Haag. En vormt zo een nieuw, aantrekkelijk stuk stad waar nieuwe bewoners graag willen wonen. Door het realiseren van het nieuwe wooncomplex draagt Staedion bij aan de ontwikkeling, leefbaarheid en het gevarieerde woningaanbod van de Binckhorst.

Planning
De start van de bouw is gepland in juli 2021 en in de zomer van 2023 klaar is.  

Inschrijven?
Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning van Staedion? Een paar maanden voor oplevering kunt u zich inschrijven voor deze woningen. Dit wordt bekend gemaakt via onze website en via www.woonnet-haaglanden.nl. De inschrijving verloopt via Woonnet Haaglanden .