Duurzaamheid

Thema

Comfortabel wonen én geld besparen met duurzame maatregelen in je woning? Staedion helpt je graag hierbij! Denk bijvoorbeeld aan het installeren van zonnepanelen, duurzame warmte en goede isolatie. Je kunt ook zelf veel doen om kosten te besparen. Door slim met water en warmte om te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat je je thuis voelt in je woning en werken we samen aan een duurzamere stad en toekomst.

duurzaamheid illustratie

Wat doet Staedion? 

We proberen onze woningen energiezuiniger te maken en te voorzien van duurzame warmte. Een energiezuinige woning draagt bij aan de betaalbaarheid en het comfort van je woning. We nemen verschillende maatregelen om te verduurzamen: 

  • isoleren van woningen en plaatsen van HR++ glas; 
  • verduurzamen van installaties; 
  • plaatsen van ledverlichting; 
  • gebruik maken van (meer) duurzame energiebronnen zoals wind, zon en aardwarmte; 
  • verduurzamen en vergroenen van de (binnen)tuinen en opvangen van regenwater; 
  • (her)gebruik van duurzame materialen voor de bouw, renovatie en onderhoud van woningen; 
  • nieuwe woningen gelijk gasloos en (bijna) energieneutraal bouwen. 

Wat doet Staedion samen met huurders? 

Het duurzamer maken van woningen gebeurt voor een groot deel met het uitvoeren van onderhoud en renovatie. Huurders en bewonerscommissies worden hierbij actief betrokken. We organiseren ook initiatieven met huurders om de leefomgeving te verduurzamen. Denk hierbij aan het gezamenlijk aanpakken van binnentuinen, plaatsen van regentonnen en werken aan de bewustwording. Centraal hierbij staat: wat kun je zelf doen om energie te besparen? Ben je geïnteresseerd in dit soort initiatieven voor jouw complex? Neem dan contact op. 

Artikelen binnen dit thema

Zonnepanelen

Goed nieuws: je bespaart met zonnepanelen op je energiekosten! Heb je een appartement? Dan bespaar je ongeveer € 130,- per jaar. Voor een eengezinswoning is dit ongeveer € 154,- per jaar. Je kiest er zelf voor om mee te doen en hoeft er niets voor te doen.