Mijn Staedion
Mijn Staedion
samen
duurzaam

Zonnig Staedion

 

Staedion werkt dagelijks aan betaalbaar en comfortabel wonen. Besparen op de energielasten speelt hierbij een belangrijk rol. Zonnepanelen kunnen hierin een aantrekkelijk voordeel opleveren. Samen met bewoners  wil Staedion een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. 


Tot 2020 wil Staedion circa 5.000 woningen aansluiten op zonne-energie. Staedion ziet het als haar maatschappelijke taak om bij te dragen aan een duurzame wereld. Steeds vaker gebruiken we duurzame materialen en sluiten we onze woningen waar mogelijk aan op duurzame (energie)bronnen.

Staedion heeft inmiddels al ruim 3.500 zonnepanelen op haar woningen ge├»nstalleerd. In de zomer van 2018 starten we met een proef voor het individueel aansluiten van 600 woningen. Het betreft hierin de complexen Nettelhorst (Moerwijk), Robertaland (Mariahoeve) en diverse eengezinswoningen in Houtwijk.  Staedion werkt hierbij samen met de zonne-energiebedrijven Ecorus en SolarNRG. 

Op basis van de resultaten en ervaringen van bewoners gaan we bekijken waar we nog meer zonnepanelen kunnen plaatsen. Bewoners worden hierover persoonlijk ge├»nformeerd.