Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heb je geen spoedmelding? Bel ons dan op een andere dag. Wil je een reparatie melden? Dit kan online via de knop 'Reparatie melden'.

Ventilatiesysteem aanbrengen

Een ventilatiesysteem voert vuile lucht in uw woning af en zorgt voor meer frisse lucht. Hierdoor is er minder vocht in uw woning. En dat is fijner wonen en beter voor uw gezondheid. Wij brengen het ventilatiesysteem aan op het dak van uw woongebouw. En voeren daarvoor ook werkzaamheden uit in uw woning.

Wij komen bij je langs

Een medewerker van het installatiebedrijf komt - voordat de werkzaamheden beginnen - bij je thuis voor een huisbezoek. Hierdoor weet de medewerker hoe de werkzaamheden het beste uitgevoerd kunnen worden. Er zijn namelijk verschillende woningen in je woongebouw die er allemaal anders uitzien. In dit bezoek kijken we samen naar de beste oplossing voor het uitvoeren van de werkzaamheden. 

Afspraak werkzaamheden

De werkzaamheden in je woning duren ongeveer vier uur. Hiervoor moet je thuis zijn. Je ontvangt een brief van de installateur met een datum en tijdstip. Komt dat niet uit? Dan kan je de afspraak in overleg verzetten. Voor de werkzaamheden die op dak uitgevoerd worden hoef je niet thuis te blijven.

Overlast

Het boren en stofzuigen tijdens de werkzaamheden kan zorgen voor geluidsoverlast. De monteur dekt de werkplek af om schade en vuil in je woning te voorkomen. Na de werkzaamheden wordt alles netjes opgeruimd.

Dakventilatoren

Op het dak worden dakventilatoren geplaatst (zie afbeelding). Deze zorgen ervoor dat vuile lucht uit je woning en de andere de woningen in je woongebouw wordt afgezogen. Dit noemen we een collectief mechanisch afzuigsysteem.

Een dakventilator op een van onze woongebouwen

Een voorbeeld van een dakventilator

Werkzaamheden in uw woning

Om ervoor te zorgen dat het ventilatiesysteem goed werkt, worden in je keuken, de badkamer en het toilet afzuigventielen geplaatst (zie afbeelding hieronder). In de keuken kan je de ventilator bedienen en op verschillende standen zetten. Zoals een hoge stand voor tijdens het koken of een lagere stand als u niet kookt.

Een afzuigventiel in de badkamer

Zo ziet het afzuigventiel eruit

Met deze knoppen bedien je het ventilatiesysteem

Met deze knoppen bedien je het ventilatiesysteem

Ook wordt er bij ieder nieuw afzuigventiel een brandklep geplaatst. Dit is voor de brandveiligheid. 

Ventilatieroosters en rookmelder(s)

Tijdens de werkzaamheden wordt bekeken of de ventilatieroosters, die zorgen voor voldoende frisse lucht in je woning, nog goed werken. Ook plaatsen wij één of twee rookmelders in je woning. Wij bekijken hoeveel kamers je woning heeft en hoe groot je woning is. Dit bepaalt of je één of twee rookmelders krijgt.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.