Mijn Staedion

Terug

Voor welke reparaties ben ik zelf verantwoordelijk?

U woont het plezierigst in een woning die van binnen en buiten goed onderhouden is. Het meeste onderhoudswerk voeren wij voor u uit. Maar er zijn ook reparaties die u zelf moet doen en voor uw eigen rekening komen. Ook als er iets kapots in de woning. In deze folder leest u precies welke dat zijn en welke reparaties er onder het serviceabonnement vallen.
 
U bent samen met Staedion verantwoordelijk om uw woning goed te onderhouden
Het onderhoud van uw woning is de gedeelde verant­woordelijkheid van u en Staedion. Toch is er een duidelijke taakverdeling. In het algemeen komt groot onderhoud voor onze rekening en klein onderhoud voor uw rekening.
 
U bent zelf verantwoordelijk voor het ‘klein onderhoud’. Daarmee bedoelen we eenvoudige klusjes, zoals het vervangen van een stopcontact, het bijvullen van de centrale verwarming of het repareren van een keukenkastje. Als u een serviceabonnement heeft, kunt u veel van deze klusjes aan ons overlaten. Voor een klein bedrag per maand voeren wij kosteloos de meest voorkomende reparaties uit die u anders zelf zou moeten betalen. Ook komen wij elke 18 maanden langs voor een servicebeurt, waarmee u grotere reparaties voorkomt. Lees meer over het serviceabonnement.  
           
Andere tips om uw woning goed te onderhouden
Zorg dat u uw woning goed ventileert. Dit betekent dat er verse lucht naar binnen komt en vochtige, vuile lucht naar buiten gaat. Hiermee voorkomt u dat u last krijg van vocht en schimmel in uw woning Heeft u ventilatieroosters in het raam of kozijn? Maak deze minimaal 2x per jaar schoon met de stofzuiger. Het is ook belangrijk om uw ramen, kozijnen en keuken schoon te houden. Zo blijft alles beter werken. Voorkom ook verstopping in het riool. Spoel geen luiers, billendoekjes, frituurvet, verf of medicijnen door de wc of gootsteen.
 
Wij zijn verantwoordelijk voor de woning
Als bewoner van Staedion huurt u een woning van ons. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor het grote onderhoud aan de woning. Wij zorgen voor de buitenkant van de woning zoals het schilderwerk, vervanging van kozijnen en reparaties aan balkons, daken en riolering. Maar ook het plaatsen van een nieuwe cv-installatie en het vervangen van bijvoorbeeld elektraleidingen valt onder onze verantwoordelijkheid.