Mijn Staedion

Terug

Ik heb schade aan mijn meubels, vloer en andere spullen door een probleem in mijn woning. Kan ik Staedion hiervoor aansprakelijk stellen?

Vervelend als er schade is ontstaan aan uw meubels, vloer of andere spullen door het probleem in uw woning. Helaas is Staedion hiervoor niet aansprakelijk. Dit valt onder uw inboedelverzekering. Als bewoner van Staedion huurt u een woning van ons. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor de woning. Mocht er iets kapot gaan aan en in de woning dan zijn wij verantwoordelijk om dit te repareren. Bijvoorbeeld als er een lekkage is, een kraan die niet werkt of een raam die niet goed sluit. Ons uitgangspunt is dat wij problemen zo snel en goed als mogelijk herstellen. Maar als er schade is aan uw meubels, vloer of andere spullen door het probleem in uw woning dan valt dit onder uw inboedelverzekering. Het is daarom erg belangrijk om zelf een goede inboedelverzekering af te sluiten. Ook keren wij geen geld uit voor het ongemak van het probleem in uw woning.

Als u wel van mening bent dat Staedion aansprakelijk is voor de schade dan kunt u een claim bij ons indienen. Een claim moet altijd schriftelijk (e-mail of brief) worden ingediend. U moet hier het volgende in vermelden en meesturen:

  • Een onderbouwing waarom u van mening bent dat Staedion verantwoordelijk is voor de schade.
  • Een afwijzing van uw inboedelverzekering.
  • Foto’s van uw schade.
  • Bonnen of facturen van de spullen die schade hebben.