Vacature

Wijkbeheerder

Verhuurmakelaar voor wooncomplex in Laak
Locatie
Den Haag
Afdeling
Team Wijkbeheer
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Wil jij een sociale baan met een menselijke maat in de buitenlucht? Word een onmisbare schakel in de wijk en word wijkbeheerder bij Staedion, de grootste woningcorporatie in de regio Den Haag! Als wijkbeheerder ben jij het aanspreekpunt voor bewoners en draag je bij aan een schone, veilige en leefbare woonomgeving. Werk jij nu bijvoorbeeld in de zorg of beveiliging, maar zoek je vaste werktijden en behoud van contact met mensen? Grijp dan nu deze kans en stap uit de wisseldiensten.

Samen met huurders en partners werkt Staedion aan een prettige woonomgeving. De afdeling wijkbeheer is binnen de directie “Wonen & Samenleven” verantwoordelijk voor het behouden en / of verbeteren van de leefbaarheid binnen de verschillende wijken. De bijdragen van de afdeling Wijkbeheer zijn georganiseerd in meerdere wijkteams, aangestuurd door de manager en een viertal teamleiders. Als wijkbeheerder ben je het aanspreekpunt voor bewoners en zorg je voor ‘schoon, heel en veilig’ en draag je bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in wijken.

Je baan in het kort

 • Je bent de contactpersoon voor huurders en externe partijen;
 • Je zorgt ervoor dat de woon- en leefregels gehandhaafd worden. Bij overlast neem je maatregelen in samenwerking met collega’s en stakeholders (zoals politie of gemeente);
 • Je zorgt dat de wijk er netjes uitziet en pakt klein onderhoud zelfstandig op;
 • Je organiseert bewonersbijeenkomsten of activiteiten, in samenwerking met de consulent Leefbaarheid en Participatie, om de saamhorigheid binnen de wijk te bevorderen;
 • Je registreert het verloop en de afhandeling van de gemelde issues. 

Jouw werk maakt de stad

Een groot deel van de dag ben je buiten werkzaam in jouw buurt. Iedere dag is anders en dat vraagt van je dat je snel kunt schakelen. Als onderdeel van ons team ben je voortdurend in contact met de gemeenschap, waarbij je regelmatig huisbezoeken aflegt en de handen uit de mouwen steekt.

Jouw belangrijkste focus ligt op het handhaven van de leef- en woonregels. Je zorgt ervoor dat iedereen zich aan de afspraken houdt en pakt sociale overlast meteen aan. Met jouw scherpe oog ontdek je technische gebreken in de complexen tijdens controlerondes, zodat problemen snel kunnen worden verholpen. Maar dat is nog niet alles! Als wijkbeheerder ben je ook een bemiddelaar en conflictbeheerder. Je zet je in om geschillen op te lossen en bewoners aan te moedigen om actief deel te nemen aan het verbeteren van hun woonomgeving. Door participatie te stimuleren, creëer je een leefbaarheid waar iedereen van profiteert.

Dit bieden wij:

 • Een salaris tussen de € 2960,- en € 3615,- bruto, op basis van 36 uur schaal E
 • Een werkweek van vier dagen, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Dit heb je nodig:

 • MBO 3 werk- en denkniveau;
 • Je bent sociaal en een goede netwerker;
 • Je bent flexibel ingesteld en kunt hierdoor goed inspelen op de wensen van de bewoners;
 • Je beschikt over voldoende technisch inzicht en bent zowel mondeling als schriftelijk vaardig.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Jennifer Vink (recruiter) via tel. 06-83 48 87 67 | jennifer.vink@staedion.nl. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Deze vacature staat zowel intern als extern uit. Bij gelijk gebleken geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

handen op elkaar

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Een huisje in een target

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Huisjes met een hartje

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!