Kijkje op het balkon: de bewoners van Tuinen van Morgenstond, Johan, Linda en Micky

09 mei 2019

De laatste appartementen van De Tuinen van Morgenstond zijn onlangs opgeleverd. Een succes voor Staedion en samenwerkingspartners, maar het is pas echt een groot succes, als ook de bewoners tevreden zijn. Wie wonen er eigenlijk en wat vinden ze ervan? Wij zochten Johan, Linda en kat Micky op in hun knusse appartement om te kijken hoe het bevalt. 

Waar komen jullie vandaan?

Wij woonden aan de Roemer Visserstraat in Moerwijk. Daar woonden wij twee hoog zonder lift. Wij wilden graag een nieuw huis en het liefst een nieuwbouw benedenwoning. Nu wonen we op de eerste etage.
 

Waarom wilden jullie hier wonen?

We stonden ruim 9 jaar ingeschreven en hebben anderhalf jaar intensief gezocht. We kwamen wel eerder in aanmerking voor een woning, maar dat was dan net niet. De woonkamer was te klein of de woning te hoog, daar houden wij ook niet van. Een vierde etage geeft ons een vervelend gevoel, dat vinden we gevoelsmatig te hoog. Wij hadden de voorkeur voor specifiek deze woning omdat het niet te dicht op de weg zit en wat verder van de vuilcontainers af. Wij kwamen op de reservelijst terecht. Toen wij vlak voor de verhuuravond een telefoontje ontvingen dat onze eerste keuze nog beschikbaar was, waren we natuurlijk helemaal gelukkig!
 

Hoe lang wonen jullie nu hier en hoe bevalt het?

We wonen hier nu een paar maanden en het bevalt prima! Hiervoor woonden we in oudbouw, dat tochtte verschrikkelijk. Met slecht weer waaide het ook binnen, we moesten alle kieren en gaten met doekjes en tochtrolletjes dichtstoppen. Onze nieuwe woning is lekker, we hebben vloerverwarming en hoeven bijna niet te stoken, dat is heerlijk. Nu wonen we echt comfortabel!
 

Hoe wisten jullie van de Tuinen van Morgenstond?

Moerwijk, Morgenstond en de Leyweg zijn voor ons vertrouwde buurtjes. Wij zijn in deze omgeving opgegroeid, daarom zochten we ook naar een nieuwe woning in deze buurt.
 

Heeft u contact met de buren?

Tot nu toe hebben wij vrij weinig contact met de buren. Onze benedenbuurvrouw spreken wij wel regelmatig, haar hebben wij ontmoet tijdens de verhuuravond. De postbezorger weet ondertussen wel dat wij vaak thuis zijn.
 

Zijn jullie erop vooruit gegaan?

Deze plek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de trams zijn aan de overkant en het is niet zo ver lopen. Hier zijn ook veel meer winkels dan waar wij woonden, eerder gingen wij al speciaal naar de Leyweg om te winkelen. Wij zijn helemaal tevreden met onze nieuwe stek!