Mijn Staedion

Noordpolderkade

Staedion vindt het belangrijk dat ouderen zelfstandig, comfortabel en betaalbaar kunnen blijven wonen. Daarom wordt het bestaande verzorgingshuis op de hoek van de Wenckebachstraat en de Noordpolderkade in het Laakkwartier gesloopt en komt er een nieuw woongebouw met ruimte voor 136 sociale huurappartementen voor ouderen. 

Woonconcept: ‘Wonen met een Plus’

Voor deze woningen wordt het woonconcept ‘Wonen met een Plus’ geïntroduceerd. Wonen met een Plus betekent dat bewoners zelfstandig kunnen wonen in een eigen appartement in een veilige omgeving met gezelschap én zorg in de buurt. Het is een woongemeenschap waarin (buurt)bewoners bereid zijn naar elkaar om te kijken. Met ‘Wonen met een Plus’ wordt door Staedion - met betrokken (maatschappelijke) organisaties en de bewoners - een vitale leefgemeenschap gecreëerd voor mensen die hier bewust voor kiezen, of dit nodig hebben voor het behoud van hun zelfstandigheid. Alle woningen zijn gelegen aan centrale atriumgangen, waar bewoners elkaar (kunnen) ontmoeten. Verder zijn de woningen zo ontworpen dat bewoners met zorg en diensten aan huis ondersteund kunnen worden. Het gebouw is goed toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. 

Aanwinst voor de wijk

Met de nieuwbouw aan de Noordpolderkade krijgt de wijk een mooie aanvulling. Er zijn 103 tweekamerappartementen van ca. 45-50m2 en 33 driekamerappartementen van ca. 60-70 m2. Het gebouw sluit mooi aan op de aangrenzende bebouwing. De hoogbouw van acht lagen op de hoek is een verwijzing naar de toren van de Majellakerk die op deze plek heeft gestaan. Het gebouw is energiezuinig en milieuvriendelijk ontworpen. De woningen hebben geen gasaansluiting en er komen bijvoorbeeld zonnepanelen op het platte dak. 

Planning project

De start van de sloop staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. We verwachten in de zomer van 2022 te starten met de bouw. De verwachte oplevering is gepland in het voorjaar van 2024. 

Inschrijven?

Een paar maanden voor oplevering kunt u zich inschrijven voor deze appartementen. Dit wordt bekend gemaakt via onze website en via www.woonnet-haaglanden.nl. De inschrijving verloopt via Woonnet Haaglanden.

Bijeenkomst woensdag 28 augustus 2019

Op woensdag 28 augustus vond de eerste onwonendenbijeenkomst plaats met betrekking tot de nieuwbouw aan de Noordpolderkade. Tijdens de bijeenkomst kregen de bezoekers informatie over de nieuwbouw en sfeerimpressies van het nieuwe gebouw te zien. Ook konden zij al hun vragen stellen zoals over de planning, het aantal parkeerplaatsen en de nieuwe binnentuin. Daarnaast was er al veel belangstelling van huurders. Bekijk de presentatie met plattegronden en sfeerimpressies. 


Impressie-Wenckebach2.jpg