Laakkwartier

Laakkwartier en Spoorwijk

Wijk

Laak straatbeeld

Op deze pagina vind je informatie over Laakkwartier en Spoorwijk. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen het spoor naar Rotterdam, station Hollands Spoor en Rijswijk, ligt de wijk Laakkwartier en Spoorwijk. Veel huizen zijn voor de oorlog gebouwd. Dat zijn vooral portiekwoningen. Maar er is ook veel nieuwbouw bijgekomen. Het is een wijk met vooral betaalbare huurwoningen. Ook staat hier de Haagse Hogeschool en daarom wonen er veel jonge mensen.

Spoorwijk werd gebouwd in de jaren 20. Er kwamen vooral eengezinswoningen in de sociale huursector. In het Laakkwartier staan veel etagewoningen. De wijk wordt doorsneden door de Laakhaven. Dit was vroeger de binnenhaven van Den Haag. Hier was voorheen veel industrie te vinden. Nu wordt dit gebied helemaal ontwikkeld, met veel hoogbouw.  Ook vind je er het langste gebouw van Nederland: de Lamel.

Op fietsafstand ligt het centrum. Wil je juist de natuur in, dan bezoek je de stadstuin Hof van Eden, of vlakbij in Rijswijk het Julianapark. Kortom, in deze wijk kun je alle kanten op.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk