Centrum

Centrum

Wijk

centrum skyline den haag

Op deze pagina vind je informatie over Centrum. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Waar moeten we beginnen om te vertellen over het centrum van Den Haag? Er zijn veel beroemde bezienswaardigheden, zoals Paleis Noordeinde, het Binnenhof, de Hofvijver en het Lange Voorhout. Je kunt er uitgebreid shoppen en slenteren door de lanen en slingerende straatjes. En dat allemaal in een historische stadskern tegen de achtergrond van moderne hoogbouw.

In het Haagse centrum staan allerlei soorten woningen. Je vindt er oude hofjes, monumentale herenhuizen, nieuwe appartementen, koop en huur, alles wat je kunt bedenken. En dat met alle voorzieningen op loopafstand.

In de drukke winkelstraten zitten veel ketens, maar daar omheen vind je vooral kleinere ondernemers met vaak creatieve winkeltjes. Zoals in de Prinsestraat en de zijstraatjes daarvan, en de Boekhorststraat. Overal zitten restaurants, van strak tot knus, van chic tot simpel. In de zomer is de Grote Markt één groot terras. Wil je even de rust op zoeken? Dat kan in de Paleistuin.

Tussen alle winkels en culturele plekken zitten ook zaken voor je dagelijkse boodschappen. Er is een grote bibliotheek, een bioscoop en een filmhuis, en zelfs een ziekenhuis. Kortom: alles is er in deze wijk te vinden.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk