Ypenburg

Ypenburg

Wijk

Blauwe huizen in Ypenburg

Op deze pagina vind je informatie over Ypenburg. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Een grote nieuwbouwwijk die bij Den Haag hoort, is Ypenburg. Vroeger lag hier het militaire vliegveld Ypenburg. In het noorden grenst de wijk aan Leidschendam. Daarmee vormt Ypenburg een stadsdeel van Den Haag. De wijk is gebouwd vanaf 1997. Er wordt nog steeds bijgebouwd. Huizen staan er in alle soorten en maten. Het zijn vooral koopwoningen.

Ypenburg is ruim aangelegd, met veel groen en veel plekken voor kinderen om te spelen. Het is een kinderrijke wijk. Er zijn verschillende buurtjes met elk hun eigen sfeer. Water is er ook veel. Zo lopen er veel grachten door de wijk en liggen er grote waterpartijen.

Voor je boodschappen hoef je de wijk niet uit. Midden in Ypenburg ligt een groot winkelcentrum. Zoek je iets bijzonders, dan ben je zo in het centrum of in een andere stad. Ypenburg ligt namelijk tussen snelwegen en heeft een eigen treinstation. In 8 minuten sta je op Den Haag Centraal. Maar in de wijk zelf is genoeg te doen. Zo is er een zwembad en een bioscoop. Ook groen is er genoeg in en om de wijk. Brasserhout is een park met sportvelden ernaast. Ietsje verder liggen Delftse Hout en het Bieslandse Bos. Hier kun je wandelen en fietsen.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk