Morgenstond

Morgenstond

Wijk

Morgenstond-Tinaarlostraat

Op deze pagina vind je informatie over Morgenstond. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Vlak na de oorlog was er grote woningnood. Toen groeide Den Haag verder in het zuidwesten. Daar begon in 1950 de bouw van Morgenstond. Het is een rustige wijk met veel huurflats en wat minder eengezinswoningen. Rond 2000 hebben een aantal flats plaatsgemaakt voor meer eengezinswoningen.

Doorgaande wegen verdelen de wijk in 3 buurten. De straten zijn genoemd naar plaatsen in Overijssel en Drenthe. Morgenstond is ruim opgezet en er is veel groen. De wijk heeft een eigen park, het Melis Stokepark. Pal naast de wijk ligt het grote Zuiderpark, waar je kunt wandelen en sporten. Onder andere in Sportcampus Zuiderpark. Met wat geluk kun je daar ook een volkstuintje huren.

Winkels vind je in het grote winkelcentrum aan de Leyweg, die dwars door de wijk loopt. Ook is er een kleiner winkelcentrum aan het Almeloplein. Daar is alles te koop wat je nodig hebt.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk