Huur betalen

Hoe betaal je de huur? Heb je recht op huurtoeslag? Wat kun je doen bij een huurachterstand? Dit en meer lees je hier.

Je kunt je huur op 4 manieren betalen. Welke dit zijn dat lees je hieronder.

Betalen met automatische incasso

Met automatische incasso geef je ons toestemming om de huur automatisch van je bankrekening af te schrijven. Je kiest zelf wanneer je de huur betaalt. Je kunt kiezen uit 4 dagen in de maand. De bank doet dit niet op zaterdag, zondag of een feestdag. Je betaalt dan op de eerste werkdag daarna. Betalen met automatische incasso heeft 4 voordelen:

  • Je hoeft er zelf niet over na te denken. En je hoeft ook niets te doen.
  • Je betaalt altijd op tijd.
  • Je weet van tevoren wanneer je betaalt.
  • Je doet ieder jaar mee aan onze winactie!

Betalen met een digitale acceptgiro

Je kan betalen via een digitale acceptgiro. Je krijgt de digitale acceptgiro per e-mail. In die e-mail zit een link van DigiAccept. Door op de link te klikken, kan je je huur met iDEAL betalen.

Betalen op Mijn Staedion

Op Mijn Staedion kan je via iDEAL betalen. Kies de huur die je wilt betalen. Je gaat daarna automatisch naar de website van iDEAL. Daar kies je je bank en regel je de betaling. Heb je betaald? Dan krijg je een e-mail dat we je geld hebben gekregen. Let op! Zorg ervoor dat wij de huur op de eerste dag van de maand hebben. Je betaalt je huur altijd vooraf. Bijvoorbeeld, de huur voor januari betaal je op zijn laatst op 1 januari.

Je huur zelf overmaken

Je kan je huur ook zelf overmaken. Ons rekeningnummer is NL10 INGB 0000 550 703. Schrijf je adres erbij. En ook je klantnummer: HRDR-nummer of KLNT-nummer. Let op! Zorg ervoor dat wij de huur op de eerste dag van de maand hebben. Je betaalt je huur altijd vooraf. Bijvoorbeeld, de huur voor januari betaal je op zijn laatst op 1 januari.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik de huur betaald heb?

In Mijn Staedion kan je zien welke huur je betaald hebt.

Waar kan ik zien welke bedragen in mijn huur zitten?

In de huur die je iedere maand betaalt, zitten verschillende bedragen. Het hoogste bedrag is de huur van het huis. Daarnaast betaal je iedere maand ook andere kosten. Op Mijn Staedion staat een overzicht van de bedragen die je ieder maand betaalt. Ook van de afgelopen jaren. Je kan dit overzicht ook printen.

Wat kan ik doen als ik de huur 2 keer betaald heb?

Heb je betaald met automatische incasso en per ongeluk zelf ook de huur betaald? Dan krijg je het bedrag dat je te veel betaald hebt niet automatisch terug. Het beste kan je dan de automatische incasso terug laten storten door je bank. Je kunt dat zelf regelen met internetbankieren. Let op: zoek op het woord ‘storneren’, want zo noemen banken dit. Je bank stort het geld vaak binnen 1 dag terug op je rekening. Als je vragen hebt neem dan contact op met je bank. Zij kunnen je verder helpen.

Uitgelicht

Thuis relaxen met laptop tegen verwarming

Winactie bij betaling via automatische incasso

Jaarlijks verloot Staedion 50 prijzen onder alle huurders die via automatische overschrijving de huur betalen.

  • De hoofdprijs: één maandhuur
  • De tweede prijs: halve maandhuur
  • De derde t/m 50e prijs: 50 euro
Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.