Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heeft u geen spoedmelding, bel ons dan op een andere dag.

Vereniging van Eigenaren

Woon je in een gebouw met huurhuizen en koophuizen? Dan is er een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat staat in de wet.

Word je VvE beheerd door Staedion VvE Beheer?

Dan kan je inloggen om de actuele gegevens van je vereniging te bekijken.

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Een Vereniging van Eigenaren is een vereniging waarvan alle huiseigenaren in 1 gebouw lid zijn. Bijvoorbeeld flats of appartementen. Staedion is de eigenaar van de huurhuizen in het gebouw. Daarom is Staedion ook lid van de Vereniging van Eigenaren.

Wat doet een Vereniging van Eigenaren?

Een Vereniging van Eigenaren beslist over het onderhoud van het gebouw. Bijvoorbeeld de schoonmaak van de trappen en de reparatie van de lift. En ook het schilderen en isoleren van het gebouw. De eigenaren betalen samen het onderhoud.

Wie zijn er lid van de Vereniging van Eigenaren?

Iedereen die een huis heeft in het gebouw is lid van de Vereniging van Eigenaren. Dat staat in de wet. Staedion heeft huurhuizen in het gebouw en is daarom ook lid. De leden kiezen het bestuur van de vereniging.

Ik huur een huis. Wie is mijn contactpersoon bij de Vereniging van Eigenaren?

Huur je een huis? Dan is de bewonersconsulent je contactpersoon. Met het contactformulier kun je contact opnemen met de bewonersconsulent. Je kunt ook bellen naar 088- 242 30 00.

Wat bespreken de eigenaren op de vergadering van de Vereniging van Eigenaren?

Op de vergadering nemen de leden samen verschillende beslissingen. Bijvoorbeeld hoeveel ze iedere maand betalen voor het onderhoud van het gebouw. Ieder lid van de vereniging mag stemmen. Iedere eigenaar heeft 1 stem. Staedion heeft meer stemmen omdat Staedion meer huizen heeft. Om een beslissing te nemen gelden de meeste stemmen.

 

Veelgestelde vragen

Wie neemt het besluit voor (groot)onderhoud? 

Het (groot)onderhoud wordt op de vergadering besproken. De VvE geeft opdracht voor het uitvoeren van het onderhoud. Ieder jaar wordt een meerjarenonderhoudsplan besproken in de vergadering. Dit is een plan waarin staat wat de onderhoudskosten voor in de toekomst zijn. Hierdoor weet je ook wat de VvE kosten per maand zijn. Als een woongebouw eerder onderhoud nodig heeft dan verwacht, dan wordt dit ook tijdens de vergadering besproken.

Er is iets kapot. Wat moet ik dan doen?

Is er iets kapot? Of wil je iets laten repareren? Neem dan contact met ons op of meld het via Mijn Staedion. Gaat het om iets in een gemeenschappelijke ruimte? Dan nemen wij contact op met de beheerder van de Vereniging van Eigenaren.

Hoe zit het met de servicekosten? 

Dat er een Vereniging van Eigenaren is, maakt niets uit voor de servicekosten. De kosten voor bijvoorbeeld de huismeester, de verwarming en de schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes en het onderhoud van de binnentuin betaal je iedere maand aan ons.

Wat is het huishoudelijk reglement van de Vereniging van Eigenaren?

In het huishoudelijk reglement staan de huisregels van het gebouw. Bijvoorbeeld over de gemeenschappelijke ruimtes, plantenbakken op de galerij en de regels voor zonneschermen.

Heb je last van je buren?

Heb je last van je buren? Ga dan eerst zelf praten met je buren. Hier lees je daarover een aantal tips. Helpt dit niet? Laat het ons weten via Mijn Staedion. Is het een huurder van een huurhuis? Dan gaan wij daar mee praten. Is het een huurdervan een koophuis? Dan nemen wij contact op met de Vereniging van Eigenaren.

Welke verzekeringen heeft de Vereniging van Eigenaren?

De Vereniging van Eigenaren heeft een aansprakelijkheidsverzekering en een woonverzekering (opstalverzekering inclusief glas). De spullen in jouw huis zijn daarmee niet verzekerd. Daarvoor kun je zelf een verzekering nemen. Dit heet een inboedelverzekering.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.