Vereniging van Eigenaren

Woon je in een gebouw met huurhuizen en koophuizen? Dan is er een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat staat in de wet.

Word je VvE beheerd door Staedion VvE Beheer?

Dan kan je inloggen om de actuele gegevens van je vereniging te bekijken.

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Een Vereniging van Eigenaren is een vereniging waarvan alle huiseigenaren in 1 gebouw lid zijn. Bijvoorbeeld flats of appartementen. Staedion is de eigenaar van de huurhuizen in het gebouw. Daarom is Staedion ook lid van de Vereniging van Eigenaren.

Wat doet een Vereniging van Eigenaren?

Een Vereniging van Eigenaren beslist over het onderhoud van het gebouw. Bijvoorbeeld de schoonmaak van de trappen en de reparatie van de lift. En ook het schilderen en isoleren van het gebouw. De eigenaren betalen samen het onderhoud.

Wie zijn er lid van de Vereniging van Eigenaren?

Iedereen die een huis heeft in het gebouw is lid van de Vereniging van Eigenaren. Dat staat in de wet. Staedion heeft huurhuizen in het gebouw en is daarom ook lid. De leden kiezen het bestuur van de vereniging.

Ik huur een huis. Wie is mijn contactpersoon bij de Vereniging van Eigenaren?

Huur je een huis? Dan is de consulent Sociaal Beheer of wijkbeheerder je contactpersoon. Met het contactformulier kun je contact opnemen. Je kunt ook bellen naar 088- 242 30 00.

Wat bespreken de eigenaren op de vergadering van de Vereniging van Eigenaren?

Op de vergadering nemen de leden samen verschillende beslissingen. Bijvoorbeeld hoeveel ze iedere maand betalen voor het onderhoud van het gebouw. Ieder lid van de vereniging mag stemmen. Iedere eigenaar heeft 1 stem. Staedion heeft meer stemmen omdat Staedion meer huizen heeft. Om een beslissing te nemen gelden de meeste stemmen.

 

Veelgestelde vragen

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.