Waldeck

Waldeck

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Waldeck. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen de wijk Bohemen en Meer en Bos en de wijk Loosduinen ligt Waldeck. Deze wijk is onderdeel van stadsdeel Loosduinen. Voordat hier huizen werden gebouwd was het tuinbouwgrond. Pas in de jaren 60 begon de bouw van de wijk. Het is een rustige en groene wijk die bestaat uit verschillende buurten met een eigen sfeer.

De buurt Nieuw-Waldeck is gebouwd in de jaren 80. Zoals toen modern was, is het een ‘bloemkoolwijk’. Die bestaat uit een paar toegangswegen met daarbinnen kronkelende straten en woonerven. Hier liggen veel fietspaden en er is veel groen. In Waldeck-Noord staat de beroemde ‘Chinese Muur’ uit eind jaren 60. Dit was toen het langste flatgebouw van Nederland. Het is meer dan een halve kilometer lang.

Waldeck ligt goed voor van alles. Je zit dicht bij duinen en zee: binnen 10 minuten fietsen ben je in Kijkduin. Dichter bij huis ligt park Meer en Bos, waar je lekker kunt wandelen en in de winter kan schaatsen. Voor je boodschappen kun je naar de oude dorpskern van Loosduinen, de Kom, of je gaat naar het winkelcentrum aan de Laan van Meerdervoort. Het is allebei dichtbij.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk