Bouwlust Vrederust

Bouwlust en Vrederust

Wijk

Bouwlust en Vrederust muurschildering

Op deze pagina vind je informatie over Bouwlust en Vrederust. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Na de oorlog groeide Den Haag heel snel. Huizen moesten er komen. Daarom werden in Zuidwest in korte tijd veel flats gebouwd. Hier en daar kwamen eengezinswoningen. Het zijn voornamelijk sociale huurwoningen. Tussen de Meppelweg en de Melis Stokelaan ligt Bouwlust met de Raden, de Venen, de Zijden, de Oorden, de Steden en de Zichten. Aan de andere kant van de Melis Stokelaan ligt Vrederust met de Dreven en de Gaarden. Beide wijken zijn heel multicultureel.

Van oude woongebouwen voldoen er een aantal niet meer aan de eisen van deze tijd. En ook in deze tijd bleef de stad en het aantal inwoners groeien. Daarom zijn Bouwlust en Vrederust enorm in ontwikkeling. Er wordt veel gerenoveerd en er is veel nieuwbouw bijgekomen. Dat gaat voorlopig door. De sociale huur wordt nu meer afgewisseld met koophuizen en huurwoningen in de vrije sector.

De wijk is groen, want er zijn veel binnentuinen tussen de flats. Naast de wijk ligt recreatiegebied De Uithof. Een fijne plek om te wandelen of te sporten. Daar ligt ook Sportcentrum De Uithof, waar je onder andere kunt schaatsen, klimmen, karten, snowboarden en skiën. Ook de parken Madestein en Ockenburgh liggen vlakbij.

Bij de winkelcentra Ambachtsgaarde en De Stede is alles te koop wat je nodig hebt. Een nog groter winkelcentrum ligt aan de Leyweg in de wijk Morgenstond, niet ver weg.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk