Moerwijk

Moerwijk

Wijk

moerwijk bij Hart van Moerwijk

Op deze pagina vind je informatie over Moerwijk. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

In de richting van Rijswijk ligt de wijk Moerwijk. Het grootste deel van deze wijk werd kort na de oorlog gebouwd. Toen waren er veel huizen nodig en de stad breidde flink uit. Er staan flats met kleinere huurwoningen en eengezinswoningen. Ook zie je hier veel portiekwoningen. Die zijn kenmerkend voor Den Haag.

Opvallend is het groen in de wijk. Er liggen veel binnentuinen en plantsoenen. Ook staan er hoge bomen. Voor nog meer groen steek je over naar het Zuiderpark. Hier kun je wandelen en fietsen en zwemmen in het zwembad. Wil je je in het zweet werken? Ga dan naar Sportcampus Zuiderpark, met velden en zalen voor allerlei sporten. Het is gebouwd waar vroeger het ADO-stadion stond.

Winkels zijn verspreid over de wijk. Vooral aan de Betje Wolffstraat en het Heeswijkplein. Verder zijn er veel winkeltjes van lokale ondernemers. Moerwijk heeft een eigen treinstation, waardoor de wijk goed bereikbaar is.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk