Persbericht

130 regentonnen voor bewoners Staedion in Ypenburg/Nootdorp

Foto

Staedion is een proef gestart met regentonnen. Bewoners van een aantal complexen in Ypenburg/Nootdorp zijn benaderd om een regenton aan te vragen. In de week van de Duurzaamheid wil Staedion hiermee de aandacht van bewoners voor duurzaamheid. Guido van de Wijgert (programmanager Duurzaamheid) vertelt: "Wij isoleren onze woningen, plaatsen zonnepanelen en stimuleren gasloos koken. Dan is het belangrijk dat onze bewoners ook actief met duurzaamheid bezig zijn. Dit levert hen geldbesparing op en ze dragen bij aan een beter milieu."

Goed voor portemonnee en milieu

Het gebruik van een regenton heeft veel voordelen. Het opgevangen regenwater is te gebruiken voor de planten. Dat bespaart drinkwater en levert een lagere waterrekening op. Een regenton zorgt voor opslag en draagt bij aan klimaatadaptie. Daardoor is er altijd een voorraad om, ook in droge tijden, planten water te blijven geven. Door regenwater op te vangen en te gebruiken, bespaar je heel wat drinkwater. Dat komt de natuur ten goede. Regenwater is ook prima te gebruiken om de ramen te wassen, omdat er geen kalk in regenwater zit. De regenton is gemaakt van gerecycled materiaal en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen de regentonnen plaatsen.

Ambitie Duurzaamheid

De regenton is één van een aantal duurzame initiatieven. Staedion wil dat al haar woningen CO2-neutraal zijn in 2050. Om dit te realiseren heeft Staedion het programma Samen Duurzaam. Duurzame woningen bieden onze bewoners meer comfort en het zorgt ervoor dat ze hun energielasten kunnen verlagen. Staedion werkt samen met bewoners en partners aan duurzame wijken en leefomgeving.