Persbericht

Staedion voegt nieuwe betaalbare woningen toe

Foto

Op de hoek Zamenhofstraat - Noordwest Buitensingel is de bouw begonnen van 38 betaalbare sociale huurwoningen voor Staedion. Samen met twaalf stadswoningen die door Heijmans worden verkocht, vormen zij het project De Regent 1, onderdeel van het Energiekwartier. De realisatie vindt plaats door Heijmans en de verwachting is dat de woningen in september/oktober 2021 gereed zijn.

Op de begane grond komen vier tweekamerappartementen van gemiddeld ongeveer 51 m2 met een loggia en op de verdiepingen 34 driekamerappartementen met balkons, van 60 tot 64 m2. Vanaf maart/april 2021 worden de woningen te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden.

Het Energiekwartier is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Staedion en Heijmans en ligt centraal binnen de stad aan de rand van het centrum, onderdeel van het gewilde Regentessekwartier. Het Energiekwartier bestaat uit Park De Verademing, de Elektriciteitsfabriek en de woonbuurt rond het Esperantoplein.

Eerder realiseerde Staedion binnen het Energiekwartier al 72 sociale huurappartementen in het gebouw Volta aan de Loosduinseweg.

Uitgelicht

Regentessekwartier-De Verademing

Meer over Regentessekwartier

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.