Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heeft u geen spoedmelding, bel ons dan op een andere dag.

Rookmelders

Staedion vindt het belangrijk dat je veilig woont. Bijvoorbeeld dat er geen ongelukken gebeuren door brand. Brand in huis is levensgevaarlijk. Het gevaarlijkst is de rook. Als je slaapt, ruik je de rook niet. Je wordt dus niet wakker van rooklucht. En als je wakker wordt, is het vaak te laat.

Wat doet een rookmelder?

Een rookmelder maakt veel geluid als er een klein beetje rook in huis is. Daardoor word je op tijd wakker als er brand is. Daarom hangen we in ieder huis een rookmelder op. Ook vervangen we rookmelders die ouder zijn dan 2 jaar door een nieuwe. De nieuwe rookmelder is van FireAngel. De bedrijven Bevico, Roessen & Roessen en Synorga hangen de rookmelders op.

Wanneer krijg ik een rookmelder?

Alle huizen die nog geen rookmelder hebben, krijgen voor het einde van 2022 een rookmelder. Daarna vervangen we rookmelders die ouder zijn dan 2 jaar door nieuwe. Je krijgt een brief als je aan de beurt bent. Hierin staat het bedrijf dat een afspraak met je maakt om een rookmelder op te hangen. Je hoeft dus niet zelf een afspraak te maken. Heb je geen brief van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel rookmelders krijg ik?

De monteur kijkt hoeveel rookmelders je nodig hebt. Sommige huizen krijgen 1 rookmelder. En sommige huizen krijgen er 2 of meer.

Wat moet ik doen als ik een rookmelder heb?

Test je rookmelder 1 keer per maand. Dit doe je door op de testknop van de rookmelder te drukken. Je hoort dan het geluid van de rookmelder. Ook gaat het rode lampje knipperen. Hoor je geen geluid? Bel dan met FireAngel op telefoonnummer 0800 - 311 11 11. Of stuur een e-mail naar klantenservice@fireangeltech.com.

Het is belangrijk dat de rookmelder schoon blijft.

  • Zuig de rookmelder iedere 3 maanden schoon met je stofzuiger. Gebruik daarvoor het kleine borsteltje van je stofzuiger.
  • Ga je klussen in de buurt van de rookmelder? Zorg dan dat er geen stof in de rookmelder komt. Dat kan door de rookmelder los te draaien en in een plastic zak te stoppen. Na het klussen kun je de rookmelder weer vastdraaien.

 

Mijn rookmelder maakt geluid maar er is geen brand. Wat moet ik doen?

Soms maakt een rookmelder geluid als er geen brand is. Bijvoorbeeld doordat je eten aan het koken bent. Of doordat er stof in de rookmelder zit. Als dit zo is, kun je op de testknop van de rookmelder drukken. Het geluid gaat dan uit. Zuig de rookmelder schoon met je stofzuiger. Gebruik daarvoor het kleine borsteltje van je stofzuiger. Na 10 minuten gaat de rookmelder vanzelf weer aan. Maakt hij dan opnieuw geluid? Bel dan met FireAngel op telefoonnummer 0800 - 311 11 11. Of stuur een e-mail naar klantenservice@fireangeltech.com.

Mijn rookmelder is kapot en doet het niet. Wat moet ik doen?

Heb je een rookmelder van FireAngel? En doet die het niet? Doe dan wat hieronder staat.

  • Zuig de rookmelder schoon met je stofzuiger. Gebruik daarvoor het kleine borsteltje van je stofzuiger.
  • Doet de rookmelder het nog niet? Draai dan de rookmelder los. En bel met FireAngel op telefoonnummer 0800 - 311 11 11. Stuur een e-mail naar klantenservice@fireangeltech.com. Of vul het garantieformulier in. Geeft het type door en het serienummer. Het serienummer staat onder op de rookmelder.
  • Je krijgt een nieuwe rookmelder met de post. Deze nieuwe rookmelder kun je zelf weer vastdraaien.

Heb je een andere rookmelder?

Heb je geen rookmelder van FireAngel maar een andere? Kijk dan of de batterijen het nog doen. Heb je de batterijen vervangen en doet de rookmelder het nog niet? Bel ons dan op 088 - 24 23 000.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.