Feestelijke oplevering De Tuinen van Morgenstond in Den Haag!

16 oktober 2018

Het openen van het eerste opgeleverde woonblok van de Tuinen van Morgenstond op 15 oktober was een feestje. Toekomstige bewoners, omwonenden, stakeholders en geïnteresseerden hoorden alle bijzondere kenmerken van het project in het korte interview dat Jos Muller (wijkplatform Morgenstond) had met wethouder Boudewijn Revis, Willem Krzeszewski (bestuursvoorzitter Staedion) en Henk Driesen (directeur Loostad). Eén van de eerste bewoners ontving de symbolische sleutel van de wethouder. Dat was meteen het startschot voor iedereen om een aantal woningen van binnen te bekijken.

Grote droom komt uit

Voor de net afgestudeerde 23-jarige Fowziya Suufi komt nu een 'grote droom' uit. Namelijk “Zelfstandig wonen in een eigen appartement.” Ze komt uit een studentenhuis in het centrum en werd via een folder op de twaalf woningen voor oud-studenten geattendeerd. In een motivatiebrief beschreef ze hoe ze graag bijdraagt aan de gemeenschap in het woonblok. “Ik neem mijn ouders als voorbeeld. Zij houden altijd rekening met de buurt, zorgen dat het netjes blijft en staan voor de buren klaar.”
 

Een vernieuwend project

“De ontwikkeling en de realisatie van de vijf appartementengebouwen, met daarin 243 woningen van vijftig, zestig en zeventig vierkante meter is een vernieuwend project“, zegt projectmanager Hilde Wüstefeld enthousiast. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie bij Staedion. “Vernieuwend omdat Staedion voor het eerst het ontwerp, de ontwikkeling, realisatie en het onderhoud (voor de duur van twintig jaar) van de appartementen in handen van één partij heeft gesteld; VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn.” De ontwikkeling en realisatie zijn volgens planning in twee jaar tot stand gekomen.
 

Nieuw elan voor de wijk

Jos Muller van wijkplatform Morgenstond; “de sloop van de oude flats werd eerder opgeschort en dat duurde allemaal veel te lang. Maar dit is geweldig. Het ziet er mooi uit, het brengt nieuwe aanwas van ander publiek in de buurt.” Dat komt volgens Muller zeker ten goede aan de wijk. Zij verheugt zich op de te verwachten aanplant in de tuinen tussen de flats waarvan de laatste in februari 2019 wordt opgeleverd. “En dat kinderen daar gaan spelen.” ‘De eerste boom in de tuin’ is maandag geplant door Willem Krzeszewski en twee toekomstige bewoners.

Willem Krzeszewski (bestuursvoorzitter Staedion) plant samen met twee toekomstige bewoners een boom