Persbericht

Staedion en Stebru tekenen samenwerkingsovereenkomst nieuwbouw Vlietpoort

Foto

Staedion en Stebru hebben op de Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 157 betaalbare huurwoningen in het centrum van Den Haag.

Ontwikkeling Vlietpoort

Project Vlietpoort ligt midden in het economisch hart (CID) van Den Haag, tussen de Van Maanenkade en het Rijswijkseplein. Vlietpoort wordt ontwikkeld tussen de spoorweg en de Struijck, een studentencomplex van Staedion dat bestaat uit 380 zelfstandige 1-kamerwoningen. De locatie is zeer centraal, vlakbij station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool en in de buurt van veel voorzieningen, zoals winkels, openbaar vervoer en horeca. Het gebouw wordt circa 70 meter hoog met in de plint ruimte voor bedrijven en komt tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare woningen. Stebru zal de woningen ontwikkelen en bouwen.

Doorstroom en betaalbaar wonen

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion: "Met de bouw van Vlietpoort voegen we betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen toe voor jongeren, afgestudeerden en starters. Op die manier kunnen zij doorstromen naar mooie woningen in de Stationsbuurt, wat de levendigheid en differentiatie in de wijk ook ten goede komt. Dit project is een typisch voorbeeld van wat er gebeurt als partijen elkaar weten te vinden en er samen voor gaan, in plaats van te denken in onmogelijkheden. Zo zijn er nog veel meer kansen om in deze stad sociale woningen toe te voegen. Hopelijk geven we met dit soort projecten het goede voorbeeld en gaat de handrem er bij alle betrokkenen af."

Foto

Tijdens de Provada ondertekenden Stebru en Staedion de samenwerkingsovereenkomst Vlietpoort.

Uitgelicht

centrum skyline den haag

Meer over Centrum

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.