Kraayenstein & Uithof

Kraayenstein en de Uithof

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Kraayenstein en de Uithof. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

In het westen van Den Haag ligt Kraayenstein. De wijk grenst aan Loosduinen en aan Kijkduin en Ockenburgh. Er is hier veel groen. Want vlakbij liggen landgoed Ockenburgh en natuurgebied Solleveld. En daarachter ligt het strand. Ook park Madestein vind je in deze wijk.

Het oudste deel van de wijk ligt ten noorden van de Lozerlaan. Daar staan eengezinswoningen, appartementsblokken en flatgebouwen uit de jaren 70. Een deel daarvan zijn huurwoningen. Het grootste en groene deel van de wijk ligt in het zuidwesten. Daar zijn niet lang geleden grote koopwoningen gebouwd, onder andere in de nieuwbouwbuurt Vroondaal. Daarmee is Den Haag verder uitgebreid richting het tuindersdorp Monster.

Voorzieningen zijn er in het deel boven de Lozerlaan. Daar vind je winkelcentrum Kraayenstein met onder andere een supermarkt. In het groene deel liggen veel sportvelden. Wandelen kan in recreatiegebied De Uithof, op een steenworp afstand. Daar ligt ook Sportcentrum De Uithof. Dit centrum begon in 1973 als ijsbaan. Maar nu kun je daar ook je klimmen, indoor snowboarden, karten en lasergamen. Kortom: in Kraayenstein is veel te doen.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?