Nieuwbouw

Afgerond

Hofbadtoren Ypenburg

Hofbadtoren Ypenburg nieuwbouw

In september 2019 is gestart met de bouw van de Hofbadtoren. Samen met de al aanwezige Couperus-toren vormen zij straks de Poort van Ypenburg. Het gebouw komt tegen zwembad het Hofbad aan te staan en biedt 162 twee- en driekamerappartementen in verschillende huurklassen. Alle appartementen hebben een buitenruimte aan de zon- en geluidsluwe zijde waardoor een prettig woon- en leefklimaat ontstaat voor de uiteindelijke bewoners. Ook aan parkeren is gedacht. Dit wordt opgelost op het binnenterrein. De gemeente is zeer positief over de plannen. Het biedt inwoners van Den Haag de kans op een nieuwe sociale huurwoning in een prachtige wijk, vlakbij uitvalswegen, openbaar vervoer en allerlei voorzieningen.

Duurzaam ontwerp

De twee- en driekamerappartementen van 50 m2 tot 65 m2 zijn energiezuinig en duurzaam. Zo worden zij aangesloten op de stadsverwarming en zijn hierdoor gasloos. Niet alleen op het dak van de Hofbadtoren komen zonnepanelen, maar ook op de zijgevel van het gebouw worden zonnepanelen bevestigd. Passend binnen de Haagse kaders die kenmerkend zijn voor het ontwerp van de Hofbadtoren. Ook heeft het gebouw een lagere EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) dan wettelijk voorgeschreven. Staedion draagt zo bij aan het realiseren van betaalbare en duurzame huurwoningen voor de inwoners van Den Haag. 

Inloopsessie februari 2019 

Via een brief zijn alle omwonenden van de Hofbadtoren op de hoogte gesteld van de plannen en uitgenodigd voor een inloopsessie. Tijdens deze inloopsessie op 21 februari kregen de bezoekers geveltekeningen en impressies van het bouwplan te zien en konden al hun vragen stellen zoals over de afstand tot andere bebouwing, eventuele schaduwwerking en nieuwe parkeerplaatsen. Ook was er al veel belangstelling van huurders. Het oorspronkelijke, winnende ontwerp is na toetsing door de welstandscommissie aangepast en gepresenteerd aan de omwonenden tijdens deze inloopsessie en ziet er als volgt uit.

Hofbadtoren nieuwbouw

Meer weten over de bouw?

In september 2019 is er gestart met de bouw van de Hofbadtoren. Meer informatie over de planning en uitvoering met betrekking tot de bouwwerkzaamheden vindt u op www.hofbadtoren.nl. U kunt zich hier ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. 

Planning

De verwachting is dat de Hofbadtoren in juli 2021 opgeleverd wordt. Dit is onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom corona. 

Bekijk de woningen in 3D

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een kijkdag/inmeetmoment te organiseren. Bekijk daarom de eerste drie appartementen in 3D. Linksonder in het scherm kun je verschillende opties aanklikken zoals een meetinstrument.

Woningtype A2
Woningtype A3
Woningtype B1
Woningtype C1
Woningtype C2
Woningtype C3

Inschrijven?

De inschrijving via Woonnet Haaglanden is inmiddels gesloten.

Highlights van de Hofbadtoren

Aantal woningen: 162
Soort woningen: appartementen
Huurklassen: gedifferentieerde sociale huur, min. 600 euro, max. 737,14 euro (prijspeil 2020)
Vergunningaanvraag: 21 maart 2019
Start bouw: september 2019
Oplevering: juli 2021 (onder voorbehoud van corona)

Bekijk het filmpje van de Hofbadtoren. Het filmpje is gemaakt door Haagse Hoogbouw en niet door Staedion. U kunt dan ook geen rechten verlenen aan de getoonde inhoud.