Nieuwbouw

In uitvoering

De Schaloen

Artist impression van de nieuwbouw Schaloenstraat

Iedereen verdient het om een plek te hebben waar hij of zij zich thuis voelt. We bieden daarom een betaalbaar en gevarieerd aanbod aan woningen in Den Haag. Het nieuwbouwproject De Schaloen in Moerwijk-Zuid draagt daar ook aan bij. Na de bouw staan er in totaal 570 woningen, waarvan 222 nieuwe, sociale woningen en 348 middeldure en vrijesectorhuurwoningen.

Mix van bewoners

Door de komst van De Schaloen komt er een aantrekkelijk Haags woongebied. Niet alleen voor de nieuwe bewoners, maar ook voor de huidige bewoners uit de wijk. De woningen zijn geschikt voor gezinnen, senioren en alleenstaanden. Deze mix van bewoners zorgt voor een diverse wijk waar iedereen zich thuis kan voelen. Een groot deel van de nieuwe woningen valt in de categorie middenhuur. De middenhuurwoningen zijn aantrekkelijk voor mensen met middeninkomens en doorstromers vanuit sociale huurwoningen.

Winkelen en parkeren

Parkeren gebeurt op straat en voor een groot deel in half verdiepte parkeergarages. Vlakbij is een bus -en tramhalte. In de wijk ligt een basisschool en op loopafstand ligt het winkelgebied de Betje Wolffstraat. Dit winkelgebied wordt opgeknapt en is daardoor in de toekomst aantrekkelijker om te winkelen.

Den Haag Zuidwest

De plannen voor de Schaloenstraat dragen bij aan de ambitie die de gemeente heeft voor Den Haag Zuidwest. Door te zorgen voor meer duurzame en betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen, het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en te zorgen voor het groen in de wijk verbetert de leefbaarheid in de wijk. De gemeente gaat ook aan de slag om werkgelegenheid, beter openbaar vervoer en meer onderwijsinstellingen in Zuidwest te creëren.

Planning project

In januari 2023 start de bouw. Het plan wordt in twee fasen gebouwd, waarbij de eerste fase naar verwachting in 2025 wordt opgeleverd.

Meer informatie?

Meer informatie over nieuwbouwproject De Schaloen is te vinden op www.deschaloen.nl.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning in De Schaloen en wil je op de hoogte gehouden worden als de verhuur van start gaat? Meld je dan aan. Zorg er wel voor dat je geregistreerd staat als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden.

Hoogtepunten

januari 2023

eerste paal

2025

oplevering eerste woningen
Het slaan van de eerste paal (v.l.n.r.) Jimmy Kools (Sustay), Gijsbert van Herk (Staedion), Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), Martijn Balster (Gemeente Den Haag), Marco Dekker (De Vries en Verburg)

Het slaan van de eerste paal door (v.l.n.r.) Jimmy Kools (Sustay), Gijsbert van Herk (Staedion), minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), wethouder Martijn Balster (gemeente Den Haag), Marco Dekker (De Vries en Verburg)