Nieuwbouw

Pretoriusstraat/Smitstraat

Pretoriusstraat nieuwbouw

In Transvaal realiseert Staedion 26 sociale huurappartementen. De woningen zijn bijna energieneutraal. Ook hier realiseren we betaalbare én duurzame woningen. Zo dragen wij bij aan de beschikbaarheid van woningen voor huurders die minder kunnen besteden. En aan het verduurzamen van de stad.

Compacte woningen

Er komen 9 tweekamerappartementen van gemiddeld 52 m2 en 17 driekamerappartementen van gemiddeld 59 m2. De twee woonblokken omsluiten een gezamenlijk binnenhof. In dit binnenhof komt een houten bergingenblok, waarin de  individuele bergingen komen. De individuele bergingen zijn geschikt voor stalling van scootmobielen.
 
De woningen op de begane grond krijgen een terras aan het binnenhof. De overige woningen hebben allemaal een balkon. Alle woningen krijgen een energielabel dat vergelijkbaar is met A+. Dit betekent dat de woningen een zeer laag energieverbruik hebben.

Duurzaam label

Elk appartement wordt voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm water. Er is goede isolatie door kunststof kozijnen met triple glas. De woning wordt via vloerverwarming verwarmd en in de zomer gekoeld. De bewoners gebruiken geen gas meer, maar kunnen koken op inductie. Op het dak komen zonnepanelen voor de opwekking van elektrische energie.

Planning

De bouw start in februari 2022 en in het 1e kwartaal van 2023 zijn de appartementen opgeleverd.

Alle woningen zijn verhuurd.

Pretoriusstraat binnenterein nieuwbouw