Dit is een kaart van de wijk Transvaalkwartier

Transvaalkwartier

Wijk

Bieb transvaal

Op deze pagina vind je informatie over Transvaalkwartier. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen de Schilderswijk en de wijk Rustenburg en Oostbroek ligt het Transvaalkwartier. Transvaal is gebouwd tussen 1900 en 1935. Van de bebouwing uit die tijd is nog een deel over. Dat zijn vooral portiekwoningen, die vaak zijn gerenoveerd. Een groot deel van de huizen is vanaf de jaren 70 vervangen door nieuwbouw. Dat gebeurde als eerste in Transvaal-Noord. Later kwam de rest van de wijk aan de beurt.

In Transvaal wonen veel nationaliteiten. Dat zie je terug in de winkels, die producten verkopen uit alle hoeken van de wereld. Dat geldt ook voor de Haagse Markt, die grenst aan de wijk. Dit is de grote trots van de stad, want het is een van de grootste markten van Europa. En zeker ook een van de gezelligste. Bijna net zo levendig is de Paul Krugerlaan, waar je ook veel verschillende winkels vindt.

In Wijkpark Transvaal zijn veel plekken om elkaar te ontmoeten. Zoals bij Haags Hopje waar je ook speelgoed kunt lenen. De wijk heeft een eigen bibliotheek, veel scholen en een sporthal. Voor sporten kun je ook naar Sportcampus Zuiderpark. Luier je liever op het gras, dan kun je overal in het park een plekje uitzoeken. In Transvaal heb je alle mogelijkheden.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk

Interessant nieuws

Dit gebeurt er in Transvaal.