Nieuwbouw

In uitvoering

The Blox

Vogelvlucht artist impressie van The Blox

De Haagse Binckhorst is volop in ontwikkeling en verandert steeds meer in een moderne, innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. Staedion vindt het belangrijk dat er voldoende aanbod van betaalbare en energiezuinige woningen is in Den Haag, zodat ook mensen met een bescheiden inkomen hier goed kunnen wonen. Daarom bouwt Staedion, samen met Vorm, 360 appartementen aan de Binckhorstlaan.

Mix van sociale en vrijesectorhuurwoningen

In The Blox bouwen we meerdere soorten woningen. Deze zijn geschikt voor mensen die in huishouden, inkomen en woonvorm van elkaar verschillen. Naast sociale huurwoningen, komen er ook middeldure en dure huurwoningen. 

Woningen voor starters en kleine gezinnen

The Blox heeft in totaal 360 appartementen. 220 woningen zijn sociale huur, 72 middenhuur en 68 vrijesectorwoiningen. Het gaat om 2- en 3- kamerappartementen.  De woningen zijn voor 1- en 2-persoonshuishoudens en kleine gezinnen. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte of een serre.

Eyecatcher in de stad

The Blox wordt een eyecatcher in de stad. De 130 meter hoge woontoren, naar ontwerp van LEVS Architecten en FLUX Architecture, heeft 38 woonlagen. The Blox is een gestapelde stad. Een stoere toren, opgebouwd uit blokken, met zogenoemde ‘districten’. Elk district bestaat uit ongeveer 60 woningen en deze woningen vormen samen een specifieke buurt, met een eigen ‘buurt’-karakter. Ook krijgt het gebouw een groot dakpark, plein en binnentuinen waar de bewoners elkaar ontmoeten. 

Natuurinclusief wonen

Biodiversiteit krijgt een prominente plek in The Blox. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van de lokale fauna, maar ook voor de bewoners. De collectieve tuinen krijgen veel groen, waar verschillende soorten vogels en insecten zich thuis voelen. Twee daktuinen worden speciaal aangelegd voor vlinders en bijen met nestkasten en bijenhotels, om de insecten ook naar hoger gelegen tuinen te lokken.

Centrale ligging en goede bereikbaarheid

The Blox ligt centraal tussen het centrum van Den Haag en Voorburg en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en met de auto. De stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Voorburg liggen dichtbij en in de Binckhorst komt een nieuwe tramlijn. Bovendien zorgt de Victory Boogie Woogietunnel voor een optimale aansluiting van de Binckhorst op de snelwegen.

Planning

In juli 2024 start de bouw. De verwachte opleverdatum van het complex is eind 2027.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning in The Blox? Houd onze website dan in de gaten. Daar kan je ongeveer een jaar voor de oplevering laten weten dat je op de hoogte gehouden wilt worden over het project en laten we je weten wanneer de verhuur van start gaat. Zorg er wel voor dat je geregistreerd staat als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden.