Binckhorst

Binckhorst

Wijk

Binckhorst aan het water

Op deze pagina vind je informatie over Binckhorst. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

In Zuidoost-Den Haag, zuidelijk van het spoor naar Gouda, ligt de Binckhorst. Veel mensen kennen dit nog als een rommelig gebied met bedrijven en kleine industrie. Maar de laatste jaren is dit stukje Den Haag sterk veranderd. Veel oude bedrijven zijn weg, en daar zijn appartementsblokken voor in de plaats gekomen. En de bouw gaat flink door.

Ook zitten er veel creatieve bedrijfjes, vooral in de oude bedrijfsgebouwen. Denk aan Binck36 en de Caballerofabriek. In de wijk wonen veel jonge mensen. Naast knusse cocktailbars en hippe restaurantjes vind je er ook groen. Bezoek maar eens de oude Begraafplaats Sint Barbara. Of de tuin bij het 17e-eeuwse Kasteel de Binckhorst. Juist daar is dit stukje stad naar genoemd.

Voor winkels is de woonwijk nog te nieuw. Daarvoor moet je naar wijken vlakbij, zoals het Laakkwartier en Spoorwijk. Wil je nog verder weg, pak dan de auto of de trein. Door de nieuwe Victory Boogiewoogie Tunnel rijd je zo de stad uit. En op fietsafstand ligt station Den Haag Centraal.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk